Terug naar overzicht
Sterrenrestaurants Italië

Drie nieuwe luxe restaurants in Italië om deze zomer te ontdekken

Deze zomer openden nieuwe sterrenrestaurants in de regio Zuid-Tirol, Lazio en Calabrië die het omrijden meer dan de moeite waard zijn. 

Atelier Moessmer, Zuid-Tirol

In de regio Zuid-Tirol opende driesterrenchef Norbert Niederkofler Atelier Moessmer. Dit nieuwe restaurant is gevestigd in het plaatsje Bruneck en biedt plaats aan veertig gasten. Hij hecht veel waarde aan duurzaamheid en seizoensgebonden producten. Producten worden afgenomen van kleine zelfstandige lokale ondernemers en er wordt zo min mogelijk voedsel verspild. Zijn cook the mountain-concept bezorgde hem eerder al drie sterren en in 2020 zelfs de groene ster voor duurzame gastronomie. Via Walther von der Vogelweide 17, Bruneck, Zuid-Tirol, ateliernorbertniederkofler.com

Atelier Moessmer
Afbeelding: Atelier Moessmer
Niederkofler

Afbeelding: Sterrenchef Norbert Niederkofler in zijn restaurant St. Hubertus (drie Michelinsterren) San Cassiano, Alta Badia

Il Ristorante, Lazio

Na zijn succes in onder andere Shanghai, Parijs, Tokio, Dubai en Milaan opende Michelinchef Niko Romito een nieuwe vestiging van zijn beroemde Il Ristorante op de vijfde verdieping van het luxe Bulgarihotel. Eerder sleepte zijn restaurant Reale drie Michelinsterren binnen voor zijn opvallende eigentijdse Italiaanse gerechten. En ook dit menuconcept bestaat uit iconische gerechten uit de keuken van Rome en de regio Lazio. Vanuit het restaurant en het ruime terras heb je een prachtig uitzicht over de stad. Piazza Augusto Imperatore 10, Rome, bulgarihotels.com
Chef Niko Romito
Niko Romito Rome sterrenrestaurant
Niko Romito Il Ristorante Lazio
Afbeelding: Bulgari hotels / Instagram Niko Romito

Qafiz, Calabrië

Het is niet eenvoudig om dit restaurant te bereiken want de route voert je dwars door  Calabrië. Sterrestaurant Qafiz, met zijn gewelfde bakstenen plafonds en stijlvolle oversized hanglampen, bevindt zich in een oude olijfoliemolen aan de voet van de bergen van Aspromonte. Onder leiding van de bekroonde chef-kok Nino Rossi en creatief directeur Rossella Audino legt het restaurant de nadruk op Calabrese gerechten. Proef de heerlijke lokale extra vergine olijfolie, aromatische kruiden en groenten van het land, maar ook sardella, een saus gemaakt met vis en hete peper en ‘nduja. Vanaf april kunnen gasten ook overnachten in Casa Qafiz dat gevestigd is in een achttiende-eeuwse villa. Località Calabretto, Santa Cristina D’aspromonte RC, Calabrie, qafiz.it

Qafiz Calabrië
Nino Rossi Qafiz Calabrië
Qafiz Calabrië Restaurant
Afbeelding: Instagram Qafiz ristorante, Calabrië

Lees ook: 4x aan tafel bij Toscaanse sterrenrestaurants

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

De nieuwe zomereditie: de gids voor je volgende vakantie! Ontdek onze beste adressen in onder andere Puglia, Toscane en Bergamo.

Net geopend of een gouwe ouwe; favoriete Italiaanse restaurants in heel Nederland. Hier staan alle tips.

Een hapje eten doen we graag in Italië. Genoeg leuks te vinden, maar wat is 't verschil tussen een risorante, trattoria en een osteria?