Terug naar overzicht
Eataly bologna

In deze Belgische stad komt een vestiging van Eataly

In april opende Slow Food-concept Eataly nog een zaak Parijs. Nu is er een pand gevonden in de Belgische hoofdstad. Naar verwachting opent de Eataly-vestiging in Brussel in 2023.

Op het Beursplein in Brussel wordt een gebouw met 19.000 m² oppervlakte omgetoverd tot een woon- en werkcomplex. Eataly krijgt een oppervlakte van 3.500 m² op de begane grond – met bijhorende terrassen – en de eerste verdieping.

Winkel annex restaurant
Eataly – een samentrekking van Eat en Italy – werd in 2004 opgericht door Oscar Farinetti. De eerste vestiging opende hij in 2007 in Turijn. Het concept combineert de verkoop van ambachtelijke producten met een restaurant en wijnbar. Intussen zijn er winkels in wereldsteden als New York, São Paolo en Seoul. In 2017 opende het bedrijf een groot themapark Fico Eataly World in Bologna.

Betaalbaar
Bij Eataly vind je een breed assortiment Italiaanse producten van hoge kwaliteit voor een toegankelijke prijs. Door rechtstreeks bij de producent in te kopen, blijven de prijzen laag. Zo is het voor Eataly mogelijk om lokale, ambachtelijke en duurzaam geproduceerde specialiteiten betaalbaar te maken voor een breed publiek.

LEES OOK:

Bron: HLN. Beeld: FB Eataly Bologna