Terug naar overzicht

Déze Italiaanse regio’s zijn favoriet bij Nederlandse toerist

Begin mei hebben we onder Italiëliefhebbers een enquête gehouden over de vakantieplannen voor later dit jaar. Daaruit blijkt dat maar liefst 75% nog op vakantie wil gaan en wel naar déze regio’s.

Bijna 1.300 mensen hebben onze vakantie-enquête ingevuld. Maar liefst driekwart van de lezers van De Smaak van Italië verwacht deze zomer ‘gewoon’ af te reizen – desnoods op eigen gelegenheid.

Populairste vakantieregio’s
Toscane en Puglia zijn veruit de populairste bestemmingen bij Nederlandse toeristen. Ook de regio’s Umbrië, De Marken, de eilanden Sicilië en Sardinië doen het dit jaar goed. Opvallend is dat 17% van de ondervraagde lezers aangeeft naar Lombardije te gaan, ondanks dat dit gebied zwaar getroffen is.

Grenzen open
Vanaf 3 juni wil Italië de grens openen voor reizigers van en naar het buitenland. Burgers uit de EU zijn weer welkom. Daarnaast hoeven mensen uit het buitenland niet meer verplicht twee weken in quarantaine. Daarmee is een grote belemmering voor toeristen weggenomen. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

VERLANGEN NAAR VAKANTIE
Naar aanleiding van de corona-crisis en de resultaten van de enquête staat het nieuwste magazine van De Smaak van Italië volledig in het teken van het verlangen naar vakantie. Bestel het nieuwste magazine in onze webshop (nu zonder verzendkosten!) of koop ‘m in een winkel bij jou in de buurt.

 

BEKIJK OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste tips en nieuwtjes uit Italië? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!