Terug naar overzicht

Dit zijn onze 5 favoriete reizen voor dit voorjaar

Italië is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming. Als redactie tippen wij deze 5 reizen voor het voorjaar.

1.Ontdek kleurrijk Sardinië langs de westkust
Met deze reis kun je in een week veel van Sardinië zien. Je start aan de onontdekte westkust en het authentieke Bosa. De route naar Bosa langs de kust is een van de allermooiste van het eiland. Vervolgens gaat de route naar het noordoosten, waar je geniet van prachtige stranden en baaien. Je eindigt in een mooie agriturismo vlakbij het gezellige Alghero.2. In 8 dagen langs de hoogtepunten van Toscane
Met deze reis kom je in prachtige steden als Lucca, Siena en Florence. Ideaal als eerste kennismaking met Toscane, en ook een aanrader voor een hernieuwde kennismaking met dit unieke cultuurgoed. Voor het verblijf selecteerden wij charmante, verzorgde hotels met een prettige ligging.3. Groepsreis met Nicoletta: koken in Puglia
Koken staat tijdens deze reis centraal. Nicoletta Tavella verzorgt een aantal workshops, waarna er natuurlijk wordt genoten van hetgeen je hebt gekookt. Je bezoekt de lokale markt, proeft en ruikt lokale producten en geniet van al het goeds dat Italië biedt. Daarnaast ga je op verschillende excursies, zoals een bezoek aan Bari.


4. Reis door zonnig Sicilië, met wijnproeverij
Je start in de omgeving van het bijna 3.000 jaar oude Syracuse en rijdt het eiland rond en eindigt op de flanken van de Etna. Onderweg geniet je van een indrukwekkend landschap, barokstadjes, Grieks/Romeinse tempelcomplexen en niet te vergeten Palermo. Je logeert in gastvrije agriturismi, waar je de authentieke Siciliaanse keuken proeft.

5. Ontdek De Marken – volgens Lonely Planet dé bezienswaardige Italiaanse regio in 2020

In de Marken vind je cultureel erfgoed gelegen in lieflijke landschappen, de glooiende groene heuvels in het binnenland en de mooie kust met heerlijke zandstranden aan de Adriatische zee. Dit is de ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur en schilderachtige kunstdorpen.

Boekers ontvangen een GRATIS een half jaar-abonnement op De Smaak van Italië. Ben je al abonnee? Dan verlengen wij het abonnement kosteloos met een half jaar.

LEES OOK:

Beeld: Porto Rafaël, Sardinië – Sofie Delauw