Terug naar overzicht

Georgio’s Café: nieuw Italiaans restaurant geopend in Amsterdam

Met de komst van Georgio’s Café aan de Stadshouderskade is Amsterdam een nieuwe Italiaan rijker. Chef Fabrizio Pinna kookt simpele, maar iconische gerechten in de trattoria. De puur Italiaanse gerechten worden geserveerd in een klassieke trattoria in Old New York stijl.

George staat bekend om een less is more-stijl. En dat is terug te zien in het restaurant. Houten tafels, wit linnen, vintage foto’s aan de muur, een marmeren vloer en een prachtige bar. Ze zijn er volledig in geslaagd om de trattoria de old New York stijl mee te geven. Uiteraard komen de typische elementen uit de restaurants van George terug: glanzende metrotegels, lange leren banken en Thonet-stoeltjes.

Echt Italiaans eten
Je kunt bij Georgio’s Café terecht voor de echte Italiaanse keuken. In de keuken staat chef Fabrizio Pinna, geboren en getogen op Sardinië. Daar heeft hij samen met zijn nonna in de keuken gestaan. Daarnaast was hij executive chef bij Mario in Neck, dat meerdere keren werd verkozen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland.

Specialiteit
Een van de specialiteiten is de Spaghetti Parmesan met truffel. Deze pasta wordt aan tafel bereid in een hele Parmezaanse kaas.
Georgios Café Stadhouderskade 7.

Lees ook:

Beeld: George Amsterdam