Terug naar overzicht
Gucci Osteria Beverly Hills

Gucci Osteria (van Massimo Bottura) krijgt eerste Michelinster

Restaurant Gucci Osteria by Massimo Bottura in Beverly Hills heeft zijn eerste Michelinster ontvangen. Chefkok Mattia Agazzi zwaait de scepter in de keuken van het Italiaanse restaurant.

Gucci Osteria heeft inmiddels drie vestigingen. Het concept startte in Florence en inmiddels vind je dus een Gucci Osteria in de chique wijk van Los Angeles en – vers van de pers – ook in Tokyo. Elke vestiging heeft een eigen identiteit, maar de culinaire filosofie wordt gedeeld.

Avontuur begon bij Osteria Francescana

Chefkok Mattia Agazzi groeide op in Bergamo. Zijn carrière begon bij een andere ‘osteria’, namelijk de wereldberoemde Osteria Francescana in Modena. Massimo Bottura was onder de indruk van zijn talent, doorzettingsvermogen en vermogen om ruimdenkend te zijn bij het benaderen van nieuwe kookstijlen. Zozeer zelfs dat hij Mattia vroeg om zijn culinaire opleiding voort te zetten en souschef te worden in de Gucci Osteria te Florence.

​​Eigentijdse Italiaanse keuken

Inmiddels staat Mattia aan het roer van de Amerikaanse vestiging. Over de Michelinster zegt de chef-kok: ‘Dit is een beloning voor het hele Gucci Osteria Beverly Hills-team. Het is een zeer uitdagende tijd geweest voor de wereldwijde horeca en we waren genoodzaakt te sluiten na slechts een paar weken opening. Maanden later mochten we pas opnieuw weer openen. Het team bleef echter gemotiveerd en gefocust. We hebben het geluk dat we enkele van de beste ingrediënten ter wereld voor de deur hebben, en we houden ervan om Los Angeles en de geweldige staat Californië te verkennen. Het feit dat we Californische ingrediënten kunnen gebruiken om een ​​eigentijdse Italiaanse keuken te presenteren, inspireert ons, en om hiervoor erkend te worden is inderdaad iets heel bijzonders.’

BEKIJK OOK:

Bron: MissetHoreca