Terug naar overzicht
gerecht van restaurant Schatull

In restaurant Schatull serveren Monique en Dario seizoensgebonden gerechten

In het zuidelijkste puntje van Limburg, in Vaals om precies te zijn, vind je restaurant Schatull. Monique Posset (lady-chef) en Dario Troc (sommelier AIS) delen hier hun liefde voor de Italiaanse gastronomie.

In Schatull (dat ‘schatkistje’ betekent) dineer je in een intieme setting, want er is plaats voor maximaal 16 gasten. Monique en Dario werken alleen met verse seizoensgebonden kwaliteitsproducten. Er staat een homarium met kreeften en oesters, er zijn truffels, ambachtelijke kazen en meer dan 120 verschillende wijnen van autochtone druiven uit eigen import.

Keurmerk van Italiaanse restaurants
Bovendien maakt restaurant Schatull, samen met 48 andere restaurants in Nederland, deel uit van de Marchio Ospitalità Italiana. Dat is een internationaal keurmerk voor Italiaanse restaurants vanuit de Italiaanse Kamer van Koophandel. Als redactie van De Smaak van Italië raden wij je dit restaurant dan ook van harte aan.

Bekijk meer over de Marchio Ospitalità Italiana.

Op Little Italy
Als je dit jaar op Little Italy bent geweest, heb je Monique Posset en Dario Troc van restaurant Schatull uit Vaals live in actie kunnen zien. Net als deze 12 Italiaanse chefs zijn Dario en Monique aangesloten bij het FIC (Federazione Italiana Cuochi), de vereniging van Italiaanse koks die de Italiaanse regionale keuken promoten. Zij vertoonden hun culinaire kunsten in het kooktheater van de Westergas.

Bekijk de receptvideo’s van Schatull
Chef Monique deelt haar lekkere gerechten met ons in korte video’s waarin ze stap voor stap laat zien hoe je ze maakt. Zoals penne met garnalen en venkel (zie hieronder), salade met haring en bietjes of auberginerolletjes.

BEKIJK OOK: