Terug naar overzicht

Italiaanse klassiekers: 4x de lekkerste cocktails

Onder de Italiaanse cocktails geldt één drankje als ultieme klassieker, de Aperol Spritz. Toch zijn er ook genoeg andere kanshebbers voor de titel ‘klassieker’. Of ze ooit de legendarische status van de Spritz zullen bereiken, valt te betwijfelen, maar lekker zijn ze wel. Wij zetten ze op een rij.

1. Aperol Spritz
Dit oranjekleurige drankje maak je op basis van 1/3 Aperol, 1/3 prosecco en 1/3 bruiswater, aangevuld met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel.

2. Frosato
Meestal Frosé genoemd, maar wij gaan natuurlijk voor de Italiaanse variant, op een basis van Italiaanse rosé. Mix rosé en ijsblokjes in de blender, giet het mengsel in ijsblokbakjes en vries in. Mix het ijs daarna met frambozen of bijvoorbeeld perzik in de blender.

3. Hugo
In Nederland nooit echt doorgebroken maar zeker in het noorden van Italië komt de Hugo vaak op tafel. Mix voor dit drankje uit Tirol prosecco, vlierbloesemsiroop, bruiswater en munt; lekker verfrissend op een warme dag.

BEKIJK OOK: Bestel de beste wijnen uit Sardinië, nu mét korting

4. Crodino
In tijden waarin mensen steeds minder alcohol drinken (een Nederlander drinkt nu 23% minder alcohol dan in 1980), kunnen non-alcoholische drankjes natuurlijk niet ontbreken. Dit bittere drankje wordt al gemaakt sinds 1964 in Crodo (vandaar de naam), op basis van suikers en kruiden, maar heeft in Nederland de gangbare frisdranken nooit van de troon kunnen stoten.

TIP: Als je in Florence bent, ga dan naar l’Atlante, een stijlvolle bar waar inventieve cocktails mixen tot kunst is verheven. Via dei Conti 9

LEES OOK: