Terug naar overzicht
La Fiorita Amsterdam

Gespot: nieuw Italiaans restaurant opent in Amsterdam

Het sluiten van de deuren van Burgers Patio in de Amsterdamse Jordaan vorig jaar, betekende voor veel locals de sluiting van een favoriet restaurant. De zaak – die midden in het Amsterdamse Little Italy was gevestigd – was geliefd om zijn combinatie van de Franse en Italiaanse keuken. Nu, ruim een jaar later, is de verbouwing in volle gang en is er bekendgemaakt welke zaak zich aan de Tweede Tuindwarsstraat 12 zal vestigen: La Fiorita Amsterdam.

Burgers Patio

Eigenaar van het voormalige Burgers Patio Tjeerd Ooms moest noodgedwongen de zaak sluiten toen duidelijk werd dat het pand gerenoveerd moest worden. Hij besloot dat hiermee het hoofdstuk van Burgers Patio zou sluiten en er een nieuw, fris restaurant voor terug moest komen.

La Fiorita Amsterdam

Ooms maakt daarmee plaats voor een nieuwe plek, en het leukste is: de nieuwe eigenaren zijn oude bekenden in de Amsterdamse horecawereld. Benjamin Sanchez en Nic Dols, eigenaar van buurrestaurant La Perla, en chef-kok Thor Lunstroo (bekend van Italiaans icoon Toscanini) gaan de zaak runnen. In februari van het nieuwe jaar kunnen de eerste gasten een vorkje prikken bij La Fiorita.

Fotocredits: Sofie Delauw
Bron: Parool