Terug naar overzicht

Italiaans eten bij Pasta e Fagioli: authentiek en toch verrassend

In de Van Welderenstraat in Nijmegen zijn chef Nino Casella en gastvrouw Annamarie Casella de drijvende kracht achter restaurant Pasta e Fagioli.

Ruim 20 jaar geleden gestart om mensen kennis te laten maken met de Italiaanse keuken, met verrassende gerechten en een eigen visie.

Authentieke gerechten
‘In de Italiaanse keuken heeft een functie om de authenticiteit van het product te ondersteunen. Natuurlijk mogen authentieke producten en recepten op een eigen manier bewerkt worden, maar we hebben de culinaire plicht oorspronkelijke producten en gerechten recht te doen’, vermeldt de website. Denk aan gerechten als vitello tonato, lasagne op Napolitaanse wijze, zeeduivel met sinaasappel of delizia al limone (een specialiteit van Amalfi: een taartje bedekt en gevuld met zachte citroencrème en limoncello).

Het restaurant heeft een serre waar het dak bij mooi weer open kan, zodat je toch een beetje buiten zit.

Keurmerk van Italiaanse restaurants
Samen met 48 andere restaurants in Nederland maakt Pasta e Fagioli deel uit van de Marchio Ospitalità Italiana. Dat is een internationaal keurmerk voor Italiaanse restaurants vanuit de Italiaanse Kamer van Koophandel. Als redactie van De Smaak van Italië raden wij je dit restaurant dan ook van harte aan. Bekijk meer over de Marchio Ospitalità Italiana.

Bekijk voor meer informatie pastaefagioli.nl

BEKIJK OOK: