Terug naar overzicht

Proef Piemonte: op culinair avontuur tijdens een vierdaagse reis

Ontdek de regio Piemonte. Vinoloog Gabrielle Salvatore neemt je mee op culinair avontuur door deze veelzijdige streek. Een vierdaagse reis waarin je kennis maakt met de lokale specialiteiten, de wijnboeren en de schoonheid van dit gebied. Deze reis in groepsverband biedt ook voldoende tijd voor een individuele invulling.

Als er een regio in Italië is waar je non-stop kunt genieten met al je zintuigen dan is het Piemonte. Van de kleurenpracht van de Barolo-wijngaarden, de pittoreske dorpjes, de hoofdstad Turijn tot al het lekkers uit de regionale keuken.

Reserveer deze reis

Rijk verleden

De naam Pied Monte betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. De Alpen en Apennijnen omarmen dit gebied. Vanaf elke plek zie je de bergtoppen; soms omhuld door wolken, dan weer met de zon op de sneeuwtoppen. Deze regio is qua oppervlakte ruim half zo groot als Nederland. De hoofdstad is Turijn. Dit was de eerste hoofdstad van Italië en dat rijke verleden zie je terug. Het is een stad met grootse pleinen, majestueuze barokke gebouwen, ontelbare trattoria’s en, zowel ’s zomers als ’s winters, volle terrassen.

turijn

Wijn, truffel en chocola

Op culinair gebied heeft Piemonte zo veel te bieden dat je maanden vrij moet nemen om alles te kunnen proeven. Dit is dan ook de bakermat van de Slow Food-beweging. Voor de adresjes in het reisprogramma hebben we ons laten inspireren door dat wat de bewoners ons zelf met trots influisteren.

Vraag je een Piemontees waar hij trots op is, dan hoor je in één adem: de wijn (Barolo, Barbera), de chocolade, de truffels en dan met de name ‘het witte goud’ – de witte truffel, hun hazelnoten, de ambachtelijk gemaakt kazen in de heuvels van de Langhe, de koffie, de risotto en natuurlijk hun eigen familie. Veel van deze specialiteiten ga je proeven en je neemt een kijkje bij de makers ervan.

Over Gabrielle Salvatore

Gabrielle Salvatore is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar wijncursussen. Haar carrière begon in de reiswereld als reisbegeleider en later als hoofd reisleiding. Wijn, Italië en reizen zijn dan ook dé combinatie voor Gabrielle om je een onvergetelijke culinaire vakantie te bieden.
Als geen ander kan Gabrielle je iets leren over de mooie wijnen uit Piemonte. Ook ontvangen Nicolaas Schot en zijn vrouw Esmaralda je op hun terras met uitzicht over de wijngaarden. Hier krijg je bijvoorbeeld een Nederlandstalige masterclass over de wijnen begeleid met lokale hapjes.

Lezersaanbieding Proef Piemonte

Proef Piemonte is een heerlijke wijn- en culinaire reis die we in samenwerking met Gabrielle Salvatore en onze partner Style in Travel-reizen organiseren. Van 5 t/m 8 mei 2022 vanaf € 799 p.p. op basis van 2 personen.

Tijdens deze vierdaagse reis door de mooie en afwisselende regio Piemonte maak je kennis met de lokale specialiteiten en de wijnboeren. Je start in Turijn, waar je de chocolade proeft en een echte bicerin drinkt. Bezoek vervolgens de risottorijstvelden, drink een Barolo, proef de hazelnoten en laat je meenemen in de wereld van de Piemontese kazen.

Zin in deze bijzondere culinaire ervaring?

Reserveer deze reis

Dagprogramma
Dag 1: Turijn en chocoladeproeverij
Dag 2: de rijstvelden in Vercelli en wijnproeven in Asti
Dag 3: Alba – Barolo wijn – hazelnoten in Cortemilia
Dag 4: rondleiding kaas in Roccaverano

Bij de reissom zit inbegrepen:

  • Drie overnachtingen, inclusief een uitgebreid ontbijt
  • Begeleiding van Gabrielle Salvatore en een gids in Turijn
  • Lunch op 6, 7 en 8 mei 2022
  • Chocolade proeverij in Turijn, bezoek aan Vercelli, wijnproeverij in Asti
  • Rondleiding en proeverij in Cortemillia en Roccaverano
  • Wijnproeverij bij Nicolaas Schot op 7 mei 2022
  • 24 uur nood-assistentie
  • De reis is tevens te reserveren inclusief de vlucht. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

BEKIJK OOK: