Terug naar overzicht

Residence Serena in Assisi: een oase van rust in het centrum van Umbrië

Wil je op vakantie naar Umbrië, dan hebben we een heerlijk adres voor je. De Vlaamse Kris, Catherine, Jarno en Louise ontvangen je graag op Residence Serena.

Partnership – De Smaak van Italië met Residence Serena

Kris, Catherine, Jarno en Louise komen uit Asse, Vlaams-Brabant (België) in de buurt van Brussel. Zij zijn altijd ondernemers geweest (onder meer van een binnen- en buitenspeeltuin, 6 kinderdagverblijven en een sportcomplex). In 2018 hebben ze dit domein in Umbrië gekocht en in mei 2019 zijn ze definitief naar Italië verhuisd.

Vakantiedomein Residence Serena
Het vakantiedomein Residence Serena biedt u de mogelijkheid om in alle rust te ontspannen, omringd door de typische Umbrische natuur en vegetatie. Omgeven door natuurpaden en wandelpaden, het beschikt ook over een eigen boomgaard , een klein bos en een speeltuin voor kinderen.

Heerlijk zwembad en mooi uitzicht
Bij Residence Serena kan u van ontspannende momenten genieten nabij de pergola in de tuin en genieten van de zonsondergang boven de glooiende heuvels, het inademen van de geur van lavendel, kortom een vakantie van volledige ontspanning. Onze gasten kunnen ontspannen in het prachtige zwembad en een drankje en snack bestellen aan de houten bar. Op een verhoogd terras kan u in de jacuzzi genieten van een warme hydro-massage en ondertussen genieten van het onwaarschijnlijke landschap (uitzicht op de Monte Subasio).

Ontspannen huiswaarts
Catherine: ‘Het idee is eigenlijk dat we er proberen voor te zorgen dat de mensen een aangename vakantie hebben, goed hebben gegeten en gedronken, iets gezien hebben van de streek en cultuur en indien gewenst ook actief kunnen zijn. Dit ieder op zijn eigen tempo en naar eigen vermogen en na hun vakantie met een uitgerust/ontspannen lichaam en een fris hoofd terug huiswaarts keren en hopelijk verschijnt er een glimlach op hun gezicht wanneer ze terug denken aan hun vakantie bij ons.’

Appartementen, vakantiewoningen en een studio
Het perfect gerestaureerde complex omvat 4 appartementen, 1 studio en 4 vakantiewoningen , verdeeld over 3 gebouwen op het domein , waarvan er 4 appartementen met een panoramisch terras gelegen zijn in het landhuis, een studio op het gelijkvloers en 4 vakantiewoningen met openhaard en tuin ( 2 maal 2 ) verspreid over het domein. 2 van deze vakantiewoningen zijn geschikt voor mensen met een handicap. Allen zijn voorzien van Airco.

Residence Serena biedt veel faciliteiten

 • Volledig vernieuwde kinderspeeltuin
 • Prachtig tennisveld
 • Wifi op heel het domein (gratis)
 • Ping pong tafel
 • Pool biljart
 • Prachtige locatie om te wandelen en te fietsen.
 • De perfecte uitvalbasis om de pittoreske steden en dorpen uit de buurt te gaan verkennen (Assisi, Perugia, Gubbio, Spello, Montefalco, Lago trasimeno, …)
 • Wil u Umbrië eens van uit een actieve kant zien ? Wij kunnen voor Rafting en Paraglyding-activiteiten organiseren (zeker een aanrader).
 • Een daguitstap naar Rome, een wijndomein bezoeken, met de kinderen een uitstap naar een waterpretpark of naar een restaurant gaan. Wij helpen graag met de nodige info en reserveringen.
 • Een keer per week organiseren we een pizza avond voor onze gasten (Dit is een all inn-formule : bruschetta, 4 soorten pizza a volente, wijn – water – cola a volente en zel gemaakte Limoncello als afsluiter)
 • Aan de bar zijn verschillende dranken en snacks te verkrijgen. Vanaf dit jaar serveren we ook ontbijt (zie website).
 • We hebben ook onze vitrinekast waar we tal van streekproducten aanbieden, zelfgemaakte limoncello – chocolade likeur – advocaat – confituur, streekproducten : olijfolie, wijn. Sinds dit jaar hebben we onze eigen keramieklijn (oorbellen, kerstballen, tassen, peper en zout vaatjes, borden, olijfolie kannen, wijnglazen) met toch wel een verrassend design.
 • Alle belangrijke sportevenementen worden aan de bar uitgezonden op groot scherm (EK voetbal, Tour de France, olympische spelen)
 • In het najaar van 2020 is de volledige buitenruimte van het domein gerenoveerd. (speeltuin, tennisveld, omheiningen, terrassen, picknick gedeelte, ping pong-tafel).

Bekijk voor meer informatie of boekingen Residence Serena

BEKIJK OOK: