Loading

Ricotta-tiramisù: net iets luchtiger dan de klassieker

Wat is er fijner dan aan tafel blijven voor iets zoets toe? Een dessert maakt, als je het Janneke Philippi vraagt, van elke maaltijd een feestje. Zoals deze tiramisù met ricotta.

‘Voor een lichtere tiramisù vervang ik de mascarpone door ricotta. De crème blijft heerlijk romig en luchtig’, schrijft Janneke Philippi in Desserts – bij Janneke thuis. Het recept van deze lekkere tiramisù vind je hieronder.

Meer lekkere recepten van Janneke
Die vind je in ons nieuwste magazine! Plus pasta-recepten van Italiaanse nonna’s en Italiaanse groentegerechten. Je bestelt het magazine in onze webshop (zonder verzendkosten!) of in een winkel bij jou in de buurt.

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 2 eieren
  • 3 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr ricotta
  • 125 ml espresso
  • 3 el marsala
  • 100 gr Italiaanse lange vingers (savoardi)
  • gemalen kaneel
  • ook nodig:
  • mixer, schaal (inhoud 750 ml)

Preparation

  • 1Splits de eieren. Klop met de mixer de dooiers met de suiker tot een dikke, romige crème. Klop in een schone kom de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de vanillesuiker toe en klop de eiwitten helemaal stijf. Schep de ricotta door het dooiermengsel. Spatel er het eiwit luchtig door.
  • 2Meng de koffie met de marsala in een ondiepe schaal. Doop de helft van de koekjes één voor één in de koffie en leg ze op de bodem van de schaal. Schep er de helft van de ricottacrème op. Doop ook de andere helft van de koekjes in de koffie. Leg ze in een laag op de crème en schep er de rest van de crème op. Strijk glad. Laat de tiramisù afgedekt minstens 4 uur in de koelkast opstijven
  • 3Stuif voor serveren met een (thee)zeefje wat kaneel over de tiramisù.