Terug naar overzicht

Ontdek Sardinië met Eliza Was Here

Relaxen op witte zandstranden die overlopen in smaragdgroen water en geniet van ongeëvenaarde rust op Sardinië. Eliza was here heeft een paar superleuke adressen in het Noord-Oosten van dit Italiaanse eiland. 

Een vlucht naar Olbia is bij je vakantie inbegrepen, net als een huurauto, zodat je zelf kunt gaan en staan waar je wilt. De variatie in accommodaties bij Eliza was here maakt dat er voor ieder wat wils bij zit. Van verblijf op een Agriturismo boerderij tot een hotel die zijn eigen wijn produceert.

Veelzijdig
Op het eiland Sardinië val je in de één van de andere verbazing. Naast een tal van prachtige baaien kun je hier ook heerlijk wandelen in de bergen. Ook vogelliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken in de streek Muravera. In de gebouwen op Sardinië zijn duidelijke invloeden van de Romeinen, Byzantijnen en Spanjaarden terug te vinden. De verrassing is compleet in de mondaine badplaats Porto Cervo: het Saint Tropez van Italië. Hoe veelzijdig wil je het hebben? In minder dan een half uur rijden van deze badplaats heeft Eliza was here 3 plekjes die ze graag met je deelt: Parco Degli Ulivi, Hotel Arathena en Petra Segreta Resort & Spa.

Lekker eten
Op Sardinië is de lokale specialiteit Malloreddus. Met deze pastasoort wordt Malloreddus alla Campidanese gemaakt, waarvan de heerlijke saus bestaat uit worst, tomaat en saffraan. Dit is samen met Pani Frattau een populair gerecht op Sardinië. Als je op Sardinië bent, kom je ook vaak varken op het spit op het menu tegen, oftewel Porceddu. Dit is de favoriet van de lokale bevolking. Wil je zelf koken op Sardinië? Bezoek dan Mercatino di San Pantaleo, een lokale markt die wekelijks plaats vindt op het centrale plein vol roze oleanders.

Aangename temperatuur
Het weer op Sardinië is vrijwel altijd aangenaam. Voor een zonvakantie zijn de maanden mei tot en met september het meeste geschikt, de temperatuur stijgt dan tot boven de 20 en soms zelfs 30 graden. In de winter is het gemiddeld 14 graden. Het kan op Sardinië aardig waaien, omdat er vaak wind staat vanuit zee.

Partnership – De Smaak van Italië samen met Eliza was Here