Terug naar overzicht

Dit staat er in het najaarsnummer van De Smaak van Italië

Dinsdag 30 oktober ligt hij in de winkels, de nieuwe editie van De Smaak van Italië. Benieuwd wat je in dit gloednieuwe najaarsnummer tegenkomt? We geven je vast een voorproefje!

We gaan buiten de gebaande paden en ontdekken…


De streek Tuscia met een zacht glooiend landschap, vijgenbomen en vulkanische meren

De Australische foodie Alice Adams neemt ons mee naar La Tuscia, de heerlijke streek in Noord-Lazio waar ze een huis heeft. Met mooie plaatsjes als Cività di Bagnoregio en Viterbo.

Ga offline op eiland Filicudi
Een onvervalste portie mini-Italië van slechts negen vierkante kilometer is Filicudi, onderdeel van de Eolische eilanden – een vulkanische eilandengroep ten noorden van Sicilië.


Oltrepò Pavese: het Toscane van het noorden

Het gebied Oltrepò Pavese, net onder Milaan, is vrij onbekend bij Nederlanders. En dat is jammer, want het is er prachtig. Bovendien wordt er volop wijn geproduceerd en kun je er ontzettend goed eten. Maak kennis met deze charmante streek in Noord-Italië.


De beste recepten van Antonio Carluccio
De godfather van de Italiaanse keuken is niet meer, maar van zijn heerlijke recepten genieten we nog altijd. We delen een paar fijne gerechten voor winterse dagen.


Citygids Pisa: 12 tips voorbij de scheve toren
Pisa is zoveel meer dan de torre pendente. Op déze plekken moet je zijn.


Interview over de grote Italiaanse wijnfamilies
Wij spraken met Fiona Morrison, wijnmaakster bij Thienpont in Bordeaux en auteur van het boek De Grote Wijnfamilies. In Italië wist ze wist de loeizware deuren van de wijnkelders van famiglia Frescobaldi in Toscane en famiglia Gaja in Piemonte te openen.

Plus…
We hebben ook nog wintersportadressen in de Dolomieten, het kleinste huis van Italië, tips rond het Comomeer, de leukste Italiaanse adressen in Den Haag en dé smaakmakers voor deze winter.

Bestel het nieuwste nummer van De Smaak van Italië
De nieuwe editie ligt vanaf 30 oktober in de winkel of bestel ‘m in onze online shop.

LEES OOK: