Terug naar overzicht
special umbria

Special Umbria, vakantiehuizen waarin je zou willen wonen

Een vakantiehuis waarin je zou willen wonen. Het liefst voor altijd. Dat zijn de huizen van Special Umbria, die een klassieke Italiaanse stijl combineren met het design van nu.

Advertorial

In 2008 begonnen Rob Landeweerd en Jeroen Macco met hun zoektocht naar de állermooiste huizen in heel Italië. ‘Dat was nog best moeilijk. Oude huizen zijn bijna altijd mooi gelegen, maar de interieurs zijn heel vaak gedateerd,’ legt Jeroen uit. Daarom begonnen Jeroen en Rob onder de naam Special Umbria zelf maar met het bouwen en inrichten van vakantie villa’s in Umbrië en Toscane. Inmiddels zijn ze vele huizen verder en sinds 2019 ook begonnen op Sicilië en in Puglia. De rest van het land ligt nog aan hun voeten.

Liefde voor oud en nieuw

‘We restaureren met liefde oude fresco’s, leggen nieuwe vloeren met de originele tegels en werken samen met jonge, lokale Italiaanse ontwerpers,’ legt Rob Landeweerd uit. Die liefde is voelbaar in alle tientallen villa’s die Special Umbria inmiddels al voor buitenlandse klanten bouwde. Samen met de klant vinden ze het huis of terrein, maken een ontwerp en begeleiden de bouw. Special Umbria coördineert het project, beheert en verhuurt het huis desgewenst. Wil je geen tweede huis maar gewoon stijlvol op vakantie? Ook dan ben je hier aan het juiste adres.

Eigentijdse design-badkamer in een door Special Umbria recent opgeleverde statige zeventiende-eeuwse villa net buiten Lucca.

Bekijk voor meer informatie: specialumbria.com

BEKIJK OOK: