Terug naar overzicht
Florence

De mooiste 5 steden van Italië om te bezoeken

Ga je op vakantie en ben je van plan om mooie steden te bezoeken? Dan zit je in Italië zeker goed. Volgens sommigen heeft Italië namelijk de mooiste steden van de wereld. Dit zijn de 5 mooiste steden. Welke steden mag je zeker niet missen tijdens je bezoek aan dit prachtige land? Met deze top 5 helpen we je een handje vooruit.

De mooiste pleinen en gebouwen

Het is niet overdreven als we zeggen dat alle steden in Italië de moeite waard zijn om te bezoeken, maar je kunt tijdens je vakantie natuurlijk niet alles zien. Daarom hebben wij een top 5 van de mooiste steden samengesteld

 1. Rome.

  Wanneer je naar Italië gaat, is Rome een stad die je niet kunt missen. Hier komen namelijk kunst, cultuur en historie samen. Je vindt hier niet alleen prachtige kerken en basilieken, maar ook lekkere terrasjes en leuke winkels. Een tip van ons: voor een overheerlijk ijsje moet je bij Gioliti zijn.
 2. Milaan.

  Milaan is hét modewalhalla van Italië. De stad wordt ook wel de modehoofdstad van Europa genoemd. Maar naast het feit dat je hier goed kunt shoppen heeft de stad ook talrijke culturele rijkdommen en bezienswaardigheden. De stad bevat veel indrukwekkende musea en wordt ook veel bezocht door het hoogstaande niveau aan eetgelegenheden. Een van de bezienswaardigheden die je hier zeker niet mag missen is de indrukwekkende Duomo.
 3. Venetië.

  Dit is de meest romantische stad van het land. De stadsdelen worden verbonden met tientallen bruggen die over de smalle riviertjes lopen die door de stad kronkelen. In Venetië geniet je van de smalle, oude steegjes wanneer je in een gondel door de stad vaart. Een romantische beleving die je zeker niet wil missen.
 4. Florence.

  Als het gaat om kunst en cultuur is Florence een van de belangrijkste steden van Italië. De stad is opgedeeld in twee verschillende delen, maar wordt verbonden door de Ponte Vecchio brug. De stad bevat vele musea waar het werk van kunstenaars als Da Vinci en Michelangelo te bezichtigen is. Doe je het liever wat rustiger aan? Dan heeft de stad ook genoeg terrasjes, restaurants en ijssalons om even tot rust te komen.
 5. Napels.

  Misschien wist je het al, maar Napels is een van de oudste steden van Europa. Wanneer je door het centrum loopt en naar boven kijkt, zie je de waslijnen uithangen. Via de sfeervolle en levendige straatjes loop je naar één van de nog actieve vulkanen van Europa die net buiten de stad ligt. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Napels plein
Heb je een vakantie naar Italië geboekt, maar heb je nog geen planning? Reserveer dan zeker een aantal dagen om bovenstaande steden te bezoeken. Je zult merken dat het de moeite waard is. Tip! Vergeet je camera niet om al het moois wat je ziet vast te kunnen leggen.