Terug naar overzicht

Trapizzino: dit streetfood uit Rome is dé laatste trend

Een broodje voor de lunch, koud of warm, is voor ons Nederlanders bekend terrein. De pizza is dat ook. Maar ken je de trapizzino al?

Het van pizzadeeg gebakken driehoekige broodje gevuld met groente of vlees is streetfood dat in Italiaanse steden volop wordt gegeten. Nu is de trapizzino hard op weg om de hele wereld te veroveren.

Half pizza, half sandwich

Trapizzino is een samenvoeging van tramezzino (de Italiaanse klassieke driehoekige sandwich) en van pizza. Dit broodje combineert het beste van die twee. In tegenstelling tot een calzone of panzerotto wordt het deeg van de trapizzino apart gebakken en daarna pas gevuld.

Broodje uit Rome

Traditioneel wordt de trapizzino gevuld met Romeinse hoofdgerechten, zoals gestoofde ossenstaart, kip met paprika en artisjokken op Romeinse wijze. Inmiddels zijn er vele, ‘moderne’ varianten verkrijgbaar zoals Parmigiana di Melanzane. Zeker proberen op je volgende citytrip, dus!

Meteen trek

Hier zie een paar lekkere voorbeelden waarvan je meteen trek krijgt.

 

 

 
 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Best Food Roma (@bestfood_roma)

 

 

 
 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Trapizzino (@trapizzino)

 

 

 
 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Local Aromas (@localaromas)

BEKIJK OOK:

Foto: Instagram La Posta Vecchia Hotel