Terug naar overzicht
trapizzino streetfood Rome

Trapizzino, streetfood uit Rome is dé laatste trend

Een broodje voor de lunch, koud of warm, is voor ons Nederlanders bekend terrein. De pizza is dat ook. Maar ken je de trapizzino al?

Het van pizzadeeg gebakken driehoekige broodje gevuld met groente of vlees is streetfood dat in Italiaanse steden volop wordt gegeten. Nu is de trapizzino hard op weg om de hele wereld te veroveren.

Half pizza, half sandwich

Trapizzino is een samenvoeging van tramezzino (de Italiaanse klassieke driehoekige sandwich) en van pizza. Dit broodje combineert het beste van die twee. In tegenstelling tot een calzone of panzerotto wordt het deeg van de trapizzino apart gebakken en daarna pas gevuld.

Broodje uit Rome

Traditioneel wordt de trapizzino gevuld met Romeinse hoofdgerechten, zoals gestoofde ossenstaart, kip met paprika en artisjokken op Romeinse wijze. Inmiddels zijn er vele, ‘moderne’ varianten verkrijgbaar zoals Parmigiana di Melanzane. Zeker proberen op je volgende citytrip, dus!

Meteen trek

Hier zie een paar lekkere voorbeelden waarvan je meteen trek krijgt.

 

 

 

 

 

 
 

 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Best Food Roma (@bestfood_roma)

 

 

 

 

 

 
 

 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Trapizzino (@trapizzino)

 

 

 

 

 

 
 

 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Local Aromas (@localaromas)

Reisaanbieding: met de trein naar Rome

Meer over Rome

Rome

Ontdek Rome met de tips van een local

In Mijn Italië deelt een local inside tips over zijn of haar stad. Dit keer: foodstylist Alice Adams in Rome. ʻAls de zon schijnt is het simpel: huur een fiets of maak een wandeling op de Appia Antica.’ Rometips van

Lees meer »

Voeg je header hier toe