Terug naar overzicht
Wijn

Perswijn proeverij Piemonte: Barolo & Friends

Op maandag 31 oktober maken diverse Piemontese wijnmakers hun wijnen voor u open om te proeven in het Amsterdamse Amstel Hotel. De Perswijn proeverij Barolo & Friends is een unieke kans om Piemonte in al zijn diversiteit te ontdekken.

Piemonte staat bekend om zijn authentieke wijnen gemaakt van inheemse druiven. Er zijn zeker zo’n 34 verschillende soorten druiven die de wijnen uit dit gebied uniek en van hoge kwaliteit maken. Naast de eigenzinnige en karaktervolle Barolo vindt u ook zeer lokale specialiteiten door gepassioneerde wijnmakers geproduceerd. Niet voor niets is het wijngaardlandschap van Piemonte in 2014 opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Al sinds de 5de eeuw voor Christus wordt hier wijn gemaakt. En die eeuwenlange kennis en ervaring proef je! Meer informatie over de Piemontese wijnen vind je op ivinidelpiemonte.com Een unieke kans om Piemonte in al zijn diversiteit te ontdekken.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 31 oktober
  • Tijd: 18:00 – 20:30 uur
  • Locatie: InterContinental Amstel Hotel, Professor Tulpplein 1 in Amsterdam

10% korting voor abonnees

Abonnees van De Smaak van Italië krijgen 10% korting op de entreeprijs en betalen nu € 9 p.p.
Barolo friends
BEKIJK OOK: Wil je dagelijks de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips van Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook