Terug naar overzicht
netflix

Deze 5 Italiaanse films en series wil je zien op Netflix

Het is altijd fijn om tijdens de koude wintermaanden onder een kleedje te kruipen en een goede film op te zetten. We hebben de leukste Italiaanse films en series voor je op een rij gezet, die je echt moet zien.

1. Curon
Deze Italiaanse thriller speelt zich af in Curon. Dit is een dorpje in Zuid-Tirol. Het verhaal draait om de kerktoren waar het dorp bekend om is. Het is de centrale locatie van alle mysteries die tot ver buiten het dorp angst in boezemen. Na 17 jaar keert een vrouw terug naar huis met haar tienertweeling. Wanneer ze op mysterieuze wijze verdwijnt, gaan de kinderen naar haar op zoek en ontdekken ze een schimmige familiegeschiedenis.

2. Summertime
Deze achtdelige serie is gebaseerd op het boek Tre metri sopra il cielo van Federico Moccia, en vertelt het verhaal van vijf jongeren (Summer, Ale, Dario, Edo en Sofia.) Ze vieren vakantie aan de Adriatische kust in hartje zomer. Tussen Ale en Summer laait de liefde op. Ze komen uit heel verschillende werelden, maar een onmiskenbare aantrekkingskracht brengt hen samen. De lange zomer voert hen weg van wie ze ooit waren en wat ze kenden.

3. Il Processo
De serie Il Processo draait om het proces over de moord op Angelica Petroni. Angelica wordt vlak voor haar achttiende verjaardag vermoord en was verstrikt geraakt in iets wat haar de baas werd. De serie speelt zich af in Mantua (Mantova). De mooie stad aan het Lago Superiore ligt op een uurtje rijden van Verona in de regio Lombardije. Onder meer het met fresco’s gedecoreerde Palazzo Te is veelvuldig te zien.

4. Sotto il Sole di Riccione 
Deze film heeft een lekker makkelijk en luchtig zomers verhaal. Een groepje tieners raakt bevriend tijdens een vakantie op de stranden van Riccione aan de Adriatische kust. Natuurlijk raken ze verwikkeld in romantische relaties en zomerliefdes.

5. Isola delle Rose
Vanaf 9 december kijk je op Netflix naar L’incredibile storia dell’Isola delle Rose. De film is gebaseerd op het ware verhaal van Giorgio Rosa, die in 1968 voor de kust van Rimini een kleine natie stichtte.  Het eiland geeft hij de naam Rose Island en het trekt de aandacht van de rest van de wereld. Wanneer de Italiaanse regering Giorgio de oorlog verklaart worden kernwaarden met de voeten getreden.

https://www.youtube.com/watch?v=qS2NtbEoIc8

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Bekijk ook: