Terug naar overzicht

5 Italiaanse films & series om te bingewatchen

Nu we zoveel mogelijk thuis zijn, hebben we meer tijd om ’s avonds tv te kijken. Deze Italiaanse films en series zijn echte aanraders.

1.Nero a Méta | Serie
Carlo & Malik (Italiaans: Nero a Metà) is een Italiaanse televisieserie gemaakt door Giampaolo Simi en Vittorino Testa. Een ervaren inspecteur, Carlo Guerrieri (Claudio Amendola), moet zijn eigen vooroordelen en verleden onder ogen zien als hij samen gaat werken met groentje Mali Soprani (jacopo Lo Conte).

2. Gomorra | Serie
Gomorra is een wereldwijd succesvolle Italiaanse misdaadserie. De serie is gebaseerd op de bestseller van Roberto Saviano en de speelfilm van Matteo Garrone, die in Cannes werd bekroond met de Grote Juryprijs. Bingewatchen gegarandeerd.

3. Lo Spietato | Film
Deze Italiaanse misdaadfilm spelt zich af in Milaan. De modestad ken teen duizelingwekkende economische en criminele groei. Santo Russo groeit op in het achterland en na zijn eerste diefstallen en een verblijf in een jeugdgevangenis besluit hij definitief het leven van de misdadiger op zich te nemen.

4. The Two Popes | Film
The Two Popes is een Britse historische dramafilm onder regie van Fernando Meirelles. De film is gebaseerd op de verkiezing van paus Franciscus is 2013. De conservatieve paus Benedictus en de progressieve kardinaal Bergoglio ontwikkelen een onwaarschijnlijke vriendschap. De boodschap: verandering is altijd mogelijk.


5. Suburra | serie
Het verhaal van deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2015. In een kuststadje bij Rome is er in 2008 een geschil over landbezit. Iedereen wil profiteren van de aanleg van een haven in Ostia. Er ontstaat een dodelijk gevecht tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici en het Vaticaan.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!