Terug naar overzicht
editie 5 najaar De Smaak van Italië

Dit lees je in het nieuwe nummer van De Smaak

Van stille baaien tot verborgen dorpen: in deze editie nemen we je mee naar plekken waar Italië zijn echte charme laat zien. Reis mee naar de Toscaanse eilanden Elba en Pianosa, maak een roadtrip door Toscane, Umbrië en Lazio, ontdek Lido di Venezia en de baroksteden van de Val di Noto in Sicilië. En mis onze exclusieve hotlist niet: de 50 beste restaurants in Puglia.

Dit lees je in de nieuwe editie

Het mooiste onder de bogen van Bologna

In het najaar viert Bologna haar beste seizoen: roodgloeiende daken, dampende stoofgerechten en debogen die beschutting geven. Wij trokken de stad door, op zoek naar de beste adressen en plekken die nu nóg mooier zijn. In de nieuwe editie lees je het verhaal en vind je decomplete gids van de stad 

Val d'Orcia: het perfecte Toscaanse plaatje

De Val d’Orcia, ten zuiden van Siena, oogt als de cover van een reisgids: glooiende heuvels, slingerendewegen en lange rijen cipressen die het landschap tekenen. Hier kom je wijn- en olijfgaarden tegen, boerenhoeves en eeuwenoudeabdijen. In de verte lichten dorpjes op in de middagzon. Het resultaat is een magisch decor, perfect voor een onvergetelijke Toscaanse roadtrip.

De authentieke Alpen van Bormio

Na een tocht vol haarspeldbochten en spectaculaire uitzichten bereik je Bormio, een dorp dat de reis meer dan waard blijkt. Fotograaf Valeria Bismar liet zich verrassen door deze prachtige plek in de Alpen die straks het decor zal zijn van de Olympische Winterspelen in 2026. Reis met haar mee langs prachtige natuur, culinaire hoogtepunten en de thermen. 

Un Natale Semplice: Italianen over hun tradities

Geen overvolle tafel en zeker geen stress: dit jaar gaan wij voor een traditione en eenvoudige kerst. Want minder betekent niet automatisch slechter. We kiezen kwaliteit boven kwantiteit, geïnspireerd door – hoe kan het ook anders – ons favoriete land. Kortom, een natale semplice. Fotograaf Sofie Delauw uit Florence kreeg een aantal buurtbewoners en Italiaanse bekenden voor haar lens en vroeg hen naar hun eenvoudige kerstgedachte. Wie weet inspireert het jou ook deze periode wat lichter en luchtiger te benaderen, en te kiezen voor eenvoud mét smaak.

Natale semplice 2

Recepten: comfort food en pasta's

Van de beste gerechten uit deberoemde pastabar van Jamie Oliver’s leerling tot winterse recepten uit Toscane. Dat soort recepten vind je in de nieuwe editie. Eenvoudige soepen en simpele pasta’s verdienen ook een plekje op tafel tijdens defeestdagen en wij tippen je delekkerste uit nieuwe kookboeken. 

Bestel jouw exemplaar en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd >>