Terug naar overzicht

In dit dorp in Basilicata koop je nu een huis voor 1 euro

Droom jij van een tweede huis in Zuid-Italië? In het dorp Laurenzana (regio Basilicata) kun je een huis kopen voor slechts 1 euro.

Laurenzana ligt vlakbij het regionale park Gallipoli en circa 100 km ten westen van de bijzondere ‘grottenstad’ Matera. De kust, zowel de Tyrreense Zee als de Ionische Zee, is zo’n anderhalf uur rijden.

Matera

Huis voor 1 euro

Inmiddels is het een bekende methode om leeggelopen dorpen nieuw leven in de blazen. Al eerder kwamen Italiaanse dorpen met vergelijkbare acties door huizen aan te bieden voor 1 euro. Het bekendste dorp is natuurlijk Ollolai op Sardinië en onlangs bood het stadje Bicarri (Puglia) huizen aan voor 7.500 euro.

Wel renoveren

In Laurenzana krijg je voor het symbolische bedrag wel een pand dat grondig gerenoveerd moet worden. Want een voorwaarde voor de kopers is dat je de woning binnen een jaar na aankoop opknapt. Ook betaal je een borgsom van 5.000 euro aan de gemeente, die je na de verbouwing terugkrijgt.

Bekijk voor meer informatie comune.laurenzana.pz.it of bel (+39) 0971 960326.

Droom jij van een tweede huis in Italië

Dan wil je ons nieuwste magazine zeker hebben! Daarin staat namelijk een uitgebreide special met tips van makelaars, ervaringsdeskundigen en woningaanbod. Je bestelt het magazine heel eenvoudig in onze webshop of koop ‘m in de (grotere) supermarkt.

BESTEL JE MAGAZINE

BEKIJK OOK:

Foto: basilicataturistica.it