Terug naar overzicht

Airbnb zoekt 4 mensen die drie maanden betaald in Italië willen wonen

Airbnb is opzoek naar vier mensen die drie maanden lang betaald in Italië willen wonen. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?

Het dorp Grottole heeft op dit moment slechts 300 inwoners. Er staan ruim 600 huizen leeg waar je prachtig kunt wonen. Grottole ligt in de Zuid-Italiaanse regio Basilicata, in de buurt van de culturele hoofdstad van 2019 Matera. Zoals veel dorpen in het zuiden van Italië loopt Grottole leeg. De non-profit-organisatie Wonder Grottole probeert samen met Airbnb om het dorp nieuw leven in te blazen. Andere dorpen proberen op een andere manier het dorp weer te bevolken en aantrekkelijk te maken voor toeristen. Een bekend voorbeeld daarvan is het Sardijnse dorp Ollolai, waar je vorig jaar een huis kon kopen voor 1 euro.

Zo werkt het
Als Airbnb-kandidaat krijg je drie maanden lang gratis accommodatie in de vorm van een tratitioneel huis in Grottole en mag je tot 900 euro per maand aan kosten besteden. Gedurende de hele periode ben je Airbnb-host. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om taalcursussen en kooklessen te volgen. Zie je zo’n Italiaans avontuur wel zitten? Aanmelden kan tot 17 februari 2019.

Wil jij je aanmelden? Meer informatie vind je op italiansabbatical.com of bekijk dit filmpje:

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!