Terug naar overzicht

TV-tip: ‘Il Miracolo’ van Italiaanse bestellerauteur te zien op Canvas

De Belgische tv-zender Canvas zendt de ene na de andere Italiaanse tv-serie uit. Gisteravond was de eerste aflevering van Il Miracolo van bestsellerauteur Niccolò Ammaniti. 

Na Mijn geniale vriendin, de tv-serie naar de romans van Elena Ferrante, presenteert Canvas met The Miracle (Il Miracolo) opnieuw een prestigieuze Italiaanse televisiereeks. En die is geschreven door niemand minder dan Niccolò Ammaniti, een van de meest gewaardeerde hedendaagse schrijvers in Italië.

Andere boeken verfilmd
Dit is het eerste verhaal dat Ammaniti speciaal voor tv schreef. Eerder werden wel al andere boeken van zijn hand verfilmd, zoals het debuut Io non ho paura (Ik ben niet bang) en Io e te (Jij en ik), de laatste film van de november vorig jaar overleden regisseur Bernardo Bertolucci.

Over de serie 
In de serie ontdekt de politie bij een inval bij maffiabaas Molocco een Mariabeeldje. Niets speciaals zou je denken, maar deze madonna huilt tranen van bloed. Zo’n tien liter per dag. Het mysterieuze beeld wordt ondergebracht in een verlaten militaire installatie. Naast de premier worden ook een hematoloog en een priester bij de zaak betrokken. Voor elk van hen wordt het mysterieuze beeld een breekpunt in hun leven. Want alle vier hebben ze, net als hun land, behoefte aan een mirakel.

The Miracle zie je elke dinsdag om 23.10 uur op Canvas. Hier vind je aflevering 1 terug.

Bekijk de trailer:

LEES OOK:

Bron: Canvas