Terug naar overzicht
A Ciambra

Win kaarten voor de Italiaanse film A Ciambra

Sinds vorige week draait de Italiaanse film A Ciambra – die lovende kritieken in binnen- en buitenland kreeg – in de Nederlandse filmtheaters. En we hebben goed nieuws: we mogen maar liefst 25×2 kaarten weggeven!

Waar gaat de film over?

Als zijn vader en oudere broer gearresteerd zijn, voelt de 14-jarige Pio zich geroepen voor zijn familie te zorgen..

A Ciambra speelt zich af in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daar woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de veertien-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aangezien en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva en die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt, dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt…

Oscars

A Ciambra is de Italiaanse inzending van de Oscars van 2018 en is geproduceerd door Martin Scorsese. Afgelopen jaar werd de film geselecteerd door de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en werd daar onderscheiden met het Europa Cinemas Label (de prijs van Europese filmtheaters)

Win kaarten voor A Ciambra!

Update: deze winactie is verlopen.

Bekijk ook alvast de trailer van de film: