Terug naar overzicht

Netflix-tip: de spannende serie Curon speelt in Zuid-Tirol

Nadat hun moeder op mysterieuze wijze verdwijnt, gaan haar twee kinderen naar haar op zoek. Hoe dit afloopt, zie je in de spannende serie Curon.

Curon is een dorpje in Zuid-Tirol. Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt. Dit dorpje is vooral wereldberoemd vanwege de verzonken kerktoren in het Lago di Resia.

Klokkentoren in Lago di Resia
In 1940 bouwde het Italiaanse elektriciteitsbedrijf Montecatini een dam om twee meren in Zuid-Tirol te verenigen, het Lago di Resia en de Mittersee. Het gebied was ooit de thuisbasis van verschillende dorpen, maar deze werden (opzettelijk) overstroomd tijdens het bouwproces van de dam. De enige zichtbare herinnering is de 14e-eeuwse klokkentoren die boven het water uitsteekt.

Belangrijke rol
Deze kerktoren speelt een belangrijke rol in de Netflixserie. Het is de centrale locatie van alle mysteries die tot ver buiten het dorp angst in boezemen. Na 17 jaar keert een vrouw terug naar huis met haar tienertweeling. Wanneer ze op mysterieuze wijze verdwijnt, gaan de kinderen naar haar op zoek en ontdekken ze een schimmige familiegeschiedenis.

Bekijk de trailer

Meer Italiaanse Netflixseries
Er zijn nog veel meer goede Italiaanse series te zien op Netflix. Heb je Il Processo, ZeroZeroZero en Summertime al gezien?

BEKIJK OOK: