Terug naar overzicht
Wintereditie Smaak

Het winternummer van De Smaak van Italië!

Terwijl we volop in de bomen, ballen en slingers zitten, keken we op de redactie stiekem alweer uit naar het nieuwe jaar. Want een nieuw jaar betekent een nieuwe portie vakantiedagen die we kunnen vullen met de mooiste reizen. Om 2018 fris te beginnen, kozen we voor verrassende bestemmingen, die misschien niet één-twee-drie op je radar verschijnen. In de wintereditie van De Smaak van Italië vertrekken we naar de Etruskische Kust, Napels en Orvieto. Ook gaan we naar de buik van Italië, Emilia Romagna, en slapen we op koninklijke adresjes. Verder zetten we een aantal filmklassiekers in de spotlight, selecteerden de Wijze Wijnvrouwen budgetwijnen onder een tientje en delen we recepten waarin de tomaat de hoofdrol speelt. 8 december valt De Smaak van Italië op de mat bij de abonnees; 11 december ligt-ie in de winkel!

Etruskisch erfgoed

Alsof glooiende heuvels, eindeloze wijngaarden en de schitterrende hoofdstad Florence niet genoeg zijn, heeft Toscane ook nog een indrukwekkende kustlijn. De Smaak volgde de Etruskische kust, van Livorno tot Piombino.

Etruskische Kust

Fotografie: Sofie Delauw

Naar Napels!

Napels is een stad vol contrasten: verfijnd en ruig, zonnig en donker, lieflijk maar ondoorgrondelijk. Kortom: een plek waar je wilt weten waar je moet zijn. Fotograaf Sofie Delauw en de Italiaans-Amerikaanse Gina Tringali gingen daarom op pad met een local: Pino De Nicola. Hij leerde hen Napels ervaren en proeven zoals alleen Italianen dat kunnen.

Naar Napels!

Fotografie: Sofie Delauw

Weekend in Orvieto

Midden in de laars ligt Orvieto, een charmant stadje met een imposante kathedraal, een boerenkeuken én wijn van eigen bodem. Ruim voldoende voor een weekend, vinden wij.

Weekend in Orvieto

Fotografie: Liselotte van Leest

De Buik van Italië

De regio Emilia Romagna, alias ‘de buik van Italië’, is dé culinaire streek van het land. Maar waar moet je dan eten en waarom? Wij zochten het voor je uit.

Emilia Romagna

Fotografie: Sofie Delauw

Wintereditie De Smaak van Italië

Het nieuwe nummer ligt vanaf nú in de winkels: kijk hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt. Je kunt De Smaak van Italië ook online bestellen via deze link.

Wil je geen enkel nummer meer missen? Neem dan een abonnement en krijg een lunchbag van UASHMAMA cadeau! Klik hier voor de actie.