Terug naar overzicht

TV-tip: docu ‘Leven in Bergamo’ van IC-verpleger Marco

Marco Redolfi is al negentien jaar verpleger op de Intensive Care in Bergamo. Hij legde zijn ervaringen van de afgelopen tijd vast. Daar is de korte documentaire Leven in Bergamo van gemaakt.

Net zoals iedereen is Marco Redolfi overvallen door de vloedgolf van corona-besmettingen die Bergamo overspoelde. Marco besluit zijn ervaringen bij te houden door ze in te spreken op zijn computer. Met zijn zoon filmt hij thuis, op straat, in het ziekenhuis waar hij werkt. Regisseur Christine Pawlata maakte van hun materiaal een korte documentaire, een impressie van de dagelijkse dilemma’s van een verpleger die te midden van de chaos het hoofd boven water probeert te houden.

Niet getest
Door het tekort aan middelen is hij niet getest. ‘Veel mortuariummedewerkers zijn besmet geraakt omdat ze geen tijd hadden voorzichtig te zijn.’ Marco weet niet of hij besmet is of niet. ‘We omhelzen elkaar al een maand niet meer’, zegt hij over het contact met zijn vrouw en kinderen. 

Wij zijn arbeiders
‘Ik heb me nooit een held gevoeld’, aldus de IC-verpleger. ‘Wij zijn arbeiders, die goed beschermd moeten worden. Eerlijk gezegd heb ik geen zin om te sterven voor het virus.’  

6 mei op TV
Leven in Bergamo is te zien op woensdag 6 mei om 21.10 uur op NPO 2.

BEKIJK OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!