Terug naar overzicht

Deze 5 gebruiken van Nederlandse toeristen vinden Italianen… bijzonder

When in Rome, do as the Romans do. Toch hebben wij Nederlanders zo onze eigen gewoonten en dat zijn soms echte don’ts in Italië. Bij deze 5 Nederlandse gebruiken kijken de Italianen waarschijnlijk wel even gek op.

1. Pasta bestellen als hoofdgerecht
Voor Nederlanders is het heel gewoon om pasta als hoofdgerecht te eten. Toch kijken ze hier in Italië gek van op. Voor Italianen is pasta een primo, een voorgerecht. Als hoofdgerecht eten ze vlees, vis of een vegetarisch gerecht.

LEES OOK: recept voor heerlijke spaghetti vongole

2. Zonder badmuts het zwembad in
Veel Italiaanse campings en gemeentezwembaden zien je het liefst mét een badmuts in het water duiken. Zo hopen zij het zwembad schoon te houden. Als je tijdens het inpakken van de vakantiespullen niet aan hebt gedacht, kun je meestal bij een campingwinkeltje of receptie een badmuts kopen.

3. Om 18 uur gaan eten 
Op dat tijdstip vind je de Italianen aan de aperitivo-bar. Zij gaan tussen 20 en 21 uur aan tafel. Vaak kun je niet eerder terecht in een restaurant, of je zit met alleen toeristen aan tafel.

4. Cappuccino bestellen na 11 uur ’s ochtends
Wij drinken cappuccino gerust de hele dag door. Dat is toch gewoon lekker? Voor Italianen is het echter een no go. Koffie met melk hoort bij het ontbijt, en dus bestel je dat niet meer na 11 uur in de ochtend.

5. Met een korte broek in de stad lopen (als man)
Hoe hoog de temperaturen ook oplopen, in het dagelijks leven laat geen Italiaan zijn behaarde benen zien. Ze dragen ook hoge sokken onder hun pantalon. Alles om te voorkomen dat je een stukje been ziet. Nederlandse mannen daarentegen dragen gerust een korte broek.

LEES OOK:

Beeld: Erik Dungan