Terug naar overzicht

Maak zelf deze drinkbouillon met tomaat & Italiaanse kruiden

Homemade bouillon is een smaakmaker, ingrediënt en gerecht in één. Het is een ideale basis voor soepen, stoofpotten en ander comfort food.

Dit is echt een heerlijke drinkbouillon voor tussendoor. Basilicum is een te zacht kruid om aan de bouillon toe te voegen tijdens het koken, maar door het takje er gewoon in te zetten krijg je toch die heerlijke smaak. Breng de bouillon vooral goed op smaak. Daar maak je de bouillon niet alleen pittiger mee, maar het haalt ook de smaak van de tomaat naar boven.

Dit recept komt uit:
Marianne Snel, Wereldse bouillons, Nieuw Amsterdam

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Details

Ingredients

  • 2 el olijfolie
  • 250 g wortels, grof gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, grof gehakt
  • 3 tenen knoflook, gehalveerd
  • 3 uien met schil, in kwarten
  • 300 g trostomaten, in kwarten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes organo
  • 2 tl venkelzaad
  • 12 zwarte peperkorrels
  • 2 tl kappertjes
  • 500 ml water
  • zout en peper

Preparation

  • 1Verhit olijfolie in een stoofpan, voeg de wortel, bleekselderij, knoflook en uien toe en bak in 15 minuten alles goed aan. Schep de trostomaten en de gepelde tomaten uit blik met het sap door de groenten. Doe de takjes tijm, rozemarijn en oregano erbij en strooi het venkelzaad en de peperkorrels in de pan.
  • 2Voeg vervolgens de kappertjes toe. Schenk het water in de pan, roer door en breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur laag en laat 60 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
  • 3Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en peper. Schenk in een glas en zet er een takje verse basilicum en een takje oregano in.