Terug naar overzicht
Covertjes editie 6 22

De mooiste droomverblijven voor 2023

Ben je op zoek naar reisinspiratie? Dat komt goed uit! Ga in dit nieuwe nummer met ons mee naar de zuidoostkust van Sardinië, neem een kijkje in het verrassende, moderne Prato of trek mee met local Iris door haar geliefde Napels. Ook verzamelden we de allermooiste droomverblijven voor je, van superchique tot betaalbaar.

Bestel dit nummer nu >>

Bekijk de inhoud

Ontdek Prato, het kleine zusje van Florence

Prato zusje Florance

In de schaduw van haar wereldberoemde zus Florence vind je Prato, een stad die vaak wordt overgeslagen door toeristen. Wij lieten ons rondleiden door local Marco Badiani en ontdekten bijzondere plekken in deze stad die al sinds de middeleeuwen creatieve makers aantrekt.  

Reis mee naar Zuidoost Sardinië

Sardinie zuidoost

Een turkooizen zee, witte zandstranden, groene bergen en eeuwenoude tradities. We hebben het over het schitterende Sardinië. Dit keer verkent Smaakredacteur Liselotte de zuidoostkust van het eiland, met hulp van de bewoners van deze levende ansichtkaart.

De mooiste droomverblijven voor 2023

Voor iedereen die zin heeft in vakantie maar geen tijd heeft om urenlang te zoeken naar het perfecte adres, verzamelden we 24 droomadressen. Van betaalbare Airbnb-appartementen en bijzondere historische adressen tot de ultieme plek om je vakantie met pubers door te brengen.

Op bezoek bij Special Umbria

Special Umbria huizen

Na jaren dromen wagen ze in 2010, tegen alle adviezen van familie en vrienden in, de stap en verhuizen naar Italië. De Nederlandse Rob Landeweerd en Jeroen Macco bouwen én verhuren sindsdien met hun bedrijf Special Umbria prachtige vakantiehuizen in Umbrië, Le Marche en op Sicilië. ​

Rome by night, wereldstad in stilte

Een wereldstad in de nacht heeft iets fascinerends. De grote pleinen zijn verlaten, de metro’s zijn leeg en de steegjes worden zacht verlicht door lantaarns. Dat vindt ook de Italiaanse fotograaf Giuseppe Addeo, die regelmatig in het holst van de nacht door zijn woonplaats Rome zwerft met zijn camera in de aanslag.

De lekkerste adressen van Napels met local Iris

Napels met Iris

Welkom in Chiaia, een van de chicste wijken van Napels. Hier vullen merken als Armani en Prada de etalages, zijn mensen piekfijn gekleed en vind je bovendien de hipste culinaire adresjes – mét Napolitaanse klassiekers op de kaart. Gids Iris de Brouwer neemt ons mee in en rondom de straat Vico Belledonne a Chiaia.

Column; mijn tijd in Rome

‘Op zoek naar een hobby die me kon afleiden van de zomerse hitte in Rome had ik me aan het begin van mijn correspondentschap ingeschreven voor een mini corso wijnproeven’. NOS-correspondent Heleen D’Haens over haar tijd in Rome.

Uit de voorraadkast

De beroemde, Britse chef-kok Theo Randall is thuis in de Italiaanse keuken. In zijn nieuwste boek deelt hij lekkere gerechten die je zo met ingrediënten uit de voorraadkast, zoals Parmezaanse kaas, citroen, tomaten, prei en paneermeel, op tafel tovert.

Bestel deze editie

Jouw exemplaar kan je hier heel eenvoudig bestellen, je krijgt deze per post thuis.