Terug naar overzicht
Fiorito limoncello

Fiorito Limoncello, een Italiaans liefdesverhaal

Fiorito Limoncello is een Italiaans-Nederlands merk dat er in tien jaar tijd voor heeft gezorgd dat limoncello in Nederland een enorm populair drankje is geworden. Het wordt al lang niet meer alleen na het diner gedronken, maar ook in mixen en cocktails. Het merk is bedacht door Franco en Benno, twee broers met Italiaanse roots. 

Het verhaal van Fiorito Limoncello begint als een romantische film. Namelijk bij de Siciliaanse oma van Franco en Benno die in haar studententijd verliefd werd op een Italiaanse jongen, afkomstig uit het kunstenaarsstadje Taormina. Deze Italiaanse jongen, die later de de grootvader van Franco en Benno werd, kwam in Nederland wonen in een tijd dat hier nog geen pizza en spaghetti werd gegeten. Hij leerde zijn Nederlandse schoonfamilie wat Italiaans genieten is. Jaren later gingen de broers Franco en Benno op bezoek bij hun Italiaanse familie in het schilderachtige Siciliaanse stadje. Hier proefden ze een overheerlijke huisgemaakte limoncello. Zachter en frisser dan alle limoncello’s die ze ooit hadden gedronken. Ze ontfutselden het familierecept en gingen thuis limoncello maken voor zichzelf en vrienden. Toen gebeurde iets wat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden: hun familiedrankje werd ontdekt door een Italiaans toprestaurant. Niet lang daarna sleepten ze internationale prijzen in de wacht.

Limoncello uit Italië

Proosten op het leven na een Italiaans diner met vrienden en familie is wat ze het altijd hebben gedaan. En voor de broers staat Fiorito Limoncello nog steeds voor samen genieten, samen geluksmomenten delen en het leven vieren. Naast de limoncello uit Italië is er inmiddels ook een premix-cocktail Fiorito Tonic en een eigen limoncello-bonbon op de markt gekomen. Maar de held van het verhaal blijft de Fiorito Limoncello Superiore. Deze limoncello wordt duurzaam geproduceerd van de beste citroenen ter wereld: Limone di Siracusa. Deze worden met de hand geschild, waardoor er 30% minder suiker toegevoegd hoeft te worden. En dat maakt deze limoncello zo fris en zijdezacht.

Fiorito Italy Limoncello

Fiorito Limoncello wordt ijskoud gedronken. Puur, of als aperitief in de mix met bijvoorbeeld tonic. Of als verwarmende wintercocktail met gemberthee.

Limoncello drinken met kerst

Maak in de week van 14 t/m 20 december kans op een originele Fiorito Limoncello serving-tray in de vorm van een citroen mét zes stijlvolle limoncello-glaasjes. Leuk voor op de kersttafel! Hoe winnen? Volg ons en @fioritolimoncello via Instagram en tag de gelukkigen met wie jij een glaasje Fiorito wilt drinken.

Limoncello Fiorito serving tray

Dit artikel is in samenwerking met Fiorito limoncello tot stand gekomen.

LEES OOK: