Terug naar overzicht

Tot rust komen in vijfsterren wellness hotel vlakbij Padua

Totaal ontspannen het nieuwe jaar beginnen, dat willen we allemaal wel. Op dit adres in Veneto zou dat zomaar eens kunnen lukken.

Vaak worden ze de spa’s van Venetië genoemd: Abano Terme en Montegrotto, de twee steden in de regio de Veneto die bekendstaan om hun thermale water. Behalve het bezoeken van prachtige steden als Padua, Vicenza en Verona kun je in de Veneto dus ook terecht voor een weekendje wellness. Een goede uitvalsbasis voor dit alles is Hotel Esplanade Tergesteo, op een kwartiertje rijden van Padua. Op dit vijfsterrenadres zal het je aan niets ontbreken. Hier kun je bijkomen in het overdekte thermale zwembad, een hydromassage boeken of je hoofd leegmaken in het stoombad. Vanuit je kamer kijk je uit op het Piazza del Mercato of de Euganische heuvels ten zuidwesten van Padua. Zin om helemaal uit te pakken? Boek dan een Vital SPA suite, inclusief mini-zwembad op het terras en een Finse privésauna. Vanuit de nieuwe RoofTop54sauna heb je een spectaculair uitzicht over de regio. Ook kun je in de stiltekamers zwijgen naar een hoger niveau tillen of urenlang baantjes trekken in het zoutwaterzwembad.

Culinaire vakantie
Ook op culinair vlak hoef je je hier niet te vervelen. Gastronomische klassiekers kent de Veneto genoeg. Risotto met radicchio, polenta gecombineerd met stokvis, bigoli (een soort dikke spaghetti) en goedgevulde soepen zijn graaggeziene gasten op de menukaart in het restaurant van Hotel Esplanade Tergesteo. Bistrò54, gehuisvest in hetzelfde pand, biedt dagelijks verschillende gerechten waarin de streekproducten de show stelen. Als je hierna nog niet ontspannen aan het jaar begint dan weten wij het ook niet meer.

Kijk voor informatie over prijzen, kamers en reserveringen op esplanadetergesteo.it

LEES OOK:

Wil je dagelijks de leukste vakantietips en het laatste nieuws uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!