Terug naar overzicht
No dogs or Italians Allowed film

Onze filmtip: No Dogs or Italians Allowed. Bekijk hier de trailer

De film No Dogs or Italians Allowed is een hartveroverende, magische en originele stop-motionanimatie

Nadat filmregisseur Alain Ughetto erachter komt waar zijn achternaam vandaan komt – uit het dorpje Ughettera, in de regio Piemonte – duikt hij de familiegeschiedenis in. Er volgt een ontroerend verhaal over zijn Italiaanse grootouders, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden. De titel verwijst naar het ellendige ‘ontvangst’ van de Piëmontezen, die door de Fransen ‘macaroni-eters’ werden genoemd. Het verhaal van deze stop-motion is zowel een reconstructie van een persoonlijke familiegeschiedenis, als een weergave van historische gebeurtenissen.

No Dogs or Italians Allowed film aan tafel

Bekijk de trailer

 

No Dogs or Italians Allowed won de Best Animated Feature tijdens de European Film Awards en de Jury Award op Annecy Filmfestival. De stop-motion draait vanaf 18 mei in de bioscoop.

 

Win een uniek t-shirt

Maak tussen 10 en 17 mei 2023 kans op een uniek t-shirt van deze film! En daarnaast kunnen lezers van De Smaak van Italië met extra korting, via een speciale code (Nodogs23) bij EYE Filmmuseum op 17 mei 2023 de voorpremière bijwonen. Hoe winnen? Volg ons dan via Instagram en tag de gelukkige met wie jij deze film wilt bezoeken.

Dit artikel is een samenwerking. 

LEES OOK: