Terug naar overzicht

5x als je deze zomerse film ziet, wil je meteen naar Italië

Van Rome en Toscane tot Sicilië. Als je naar deze 5 zomerse Italiaanse films kijkt, wil je direct een tripje boeken naar de Laars.

1. Call Me By Your Name

Call Me By Your Name is geregisseerd door Luca Guadagnino en speelt zich af in de regio Lombardije. Een 17-jarige jongen en een Amerikaanse student brengen samen een romantische zomer door in de schilderachtige omgeving van Crema.

2. The Talented Mr. Ripley

Wie in Italië woont, gaat er niet graag weg. Dat geldt ook voor het rijkeluiszoontje Dickie Greenleaf (Jude Law), die er lustig op los leeft in Florence, Rome en Napels. Wanneer Tom Ripley in zijn leven komt neemt hij hem mee op zijn tocht door la dolce vita. Dickie, zoon van een steenrijke scheepsmagnaat, blijkt voor Ripley een makkelijke prooi: wanneer die erachter komt dat Dickie niet wil terugkeren naar Amerika besluit hij zijn identiteit aan te nemen.

3. La grande bellezza

Ah, een Italiaanse klassieker. La grande bellezza is een dramafilm uit 2013 onder regie van Paolo Sorrentino. La grande bellezza legt Rome vast zoals geen andere film dat kan. Het is zomer in Rome. Jep Gambardella (Servillo) is 65 jaar en straalt nog altijd charme uit. De succesvolle journalist fladdert heen en weer tussen cultuur en het prachtige leven in Rome. Hij denkt echter verbitterd terug aan zijn gepassioneerde verloren jeugd.

4. Stealing Beauty

Lucy, een jonge Amerikaanse vrouw, spendeert haar zomer in Toscane. Ze hoopt in contact te komen met een voormalige tienerliefde. Tegelijkertijd brengt ze tijd door in een luxueuze Italiaanse villa naast vrienden van haar overleden moeder. Onder regie van Bernardo Bertolucci.

Wil je ook een (na)zomer in Toscane? Bekijk de reisaanbieding

5. Il Gattopardo

De Tijgerkat, Il Gattopardo, is een film uit 1963. Je waant je op het prachtige Sicilië tijdens de Italiaanse nationalistische revolutie (1861-1863, Il Risorgimento). De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

BEKIJK OOK: