Terug naar overzicht
Film IL SOL DELL’AVVENIRE

Filmtip! Il sol dell’avvenire

Met de film IL SOL DELL’AVVENIRE keert regisseur en acteur Nanni Moretti (CARO DIARIO, MIA MADRE) terug naar zijn grote liefdes: Rome en cinema.
Het verhaal speelt zich af in Rome, waar regisseur Giovanni aan zijn nieuwe circusfilm werkt. Terwijl hij zijn acteurs tevreden moet houden én circusolifanten moet regisseren, heeft hij ook moeite om zijn huwelijk met producente Paola (Margherita Buy) te redden. Politiek, liefde en een kleurrijk circus strijden om zijn aandacht, zowel op de set als daarbuiten. Dit Italiaanse, bitterzoete drama werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes.
Film IL SOL DELL’AVVENIRE scene
De films van Nanni Moretti, waaronder La stanza del figlio, staan bekend om hun komische, satirische en autobiografische karakter. Deze nieuwste film, Il sol dell’avvenire, is hierop geen uitzondering. De film geeft een boeiende kijk op de uitdagingen en dilemma’s waarmee filmmakers te maken hebben in de hedendaagse filmindustrie.
Film IL SOL DELL’AVVENIRE kijken

Bekijk de trailer

Il sol dell’avvenire werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes, is schitterend vormgegeven en één van Moretti’s meest persoonlijke films tot nu toe. De film draait vanaf 27 juli in de bioscoop.

Win filmkaarten

Maak in de week van 26 juli tot 2 augustus 2023 kans op kaarten. We geven 4x 2 kaarten weg voor deze film! Hoe winnen? Volg ons via Instagram en/of Facebook en tag de gelukkige met wie jij deze film wilt bezoeken.

Dit artikel is een samenwerking. 

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

De nieuwe zomereditie: de gids voor je volgende vakantie! Ontdek onze beste adressen in onder andere Puglia, Toscane en Bergamo.

Film L’immensità met superster Penélope Cruz speelt zich af in het Rome van de jaren zeventig. We volgen moeder Clara, gevangen in haar huwelijk.

Over een bijzondere vriendschap tussen Pietro een stadse jongen en Bruno uit de bergen.