Terug naar overzicht

Schilderijen van Simon Pasini te koop bij Galerie Terbeek

Schilderijen van internationaal gevraagde Simon Pasini zijn nu exclusief bij Galerie Terbeek te zien.

Partnership – De Smaak van Italië met Galerie Terbeek

Over de internationaal toonaangevende kunstschilder Simon Pasini schreef kunstcriticus Wim van der Beek:

‘In zijn schilderijen van interieurs en stadsgezichten vangt hij op magistrale wijze het licht, zoals beroemde voorgangers (onder wie de grote Venetianen Giorgione, Titiaan en Veronese) dat ook deden. Met zijn werkwijze onderstreept de begenadigde schilder dat hij klassiek geschoold is. Hoewel zijn werk ondenkbaar is zonder de verworvenheden die de schilderkunst door de eeuwen heen heeft opgeleverd, is het toch in alle opzichten eigentijds’.

Vindingrijke en eigenzinnige werkwijze
‘Het gewaagde perspectief en de ondogmatische benadering van de compositie zijn kenmerkend voor de imponerende, vindingrijke en eigenzinnige werkwijze van Pasini. In zijn schilderijen zoomt hij niet in op voorspelbare schoonheid, maar focust hij juist op de rommel en het afval op een binnenplaats of op lelijke bovengrondse kabels en leidingen die het straatbeeld ontsieren. Daarmee benadrukt hij het tijdelijke en vluchtige karakter van de door hem geregistreerde waarnemingen, alsof alles in zijn schilderijen op toeval of intuïtie berust. De aandacht en toewijding en het technische raffinement van de schilder garanderen taferelen waarin schoonheid en verstilling samenvallen, waardoor je als kijker je adem inhoudt om de sfeer niet te verstoren en in een ultieme poging om het ‘bevroren moment’ zo lang mogelijk te laten voortbestaan’.

Compositie
‘De schilderijen vallen op door de bijzondere keuzes die hij maakt op het gebied van compositie, toonzetting, perspectief en atmosferische omstandigheden. Met opzet creëert hij open ruimte in de compositie, waardoor mensfiguren en voorwerpen uit het centrum van de compositie verdwijnen. De lege ruimte die zodoende ontstaat in de voorstelling onderstreept zijn fascinatie voor alles wat schijnbaar onbetekenend is, zoals lege plekken en nietige details’.

Informatie over Galerie Terbeek
De schilderijen van Simon Pasini zijn exclusief bij Galerie Terbeek in Echtenerbrug te koop. Bekijk voor meer informatie galerieterbeek.nl

De Kempenaersweg 17 in Echtenerbrug  (1 uur van A’dam)
7 dagen/week open op afspraak. Bel: 0653666921

BEKIJK OOK: