Terug naar overzicht

Zien: ‘De Geniale Vriendin’ van Elena Ferrante is verkrijgbaar op DVD

Goed nieuws voor fans van de boeken van Elena Ferrante. De prachtige serie De Geniale Vriendin is nu verkrijgbaar op DVD.

De geniale vriendin (L’amica geniale) is de verfilming van het eerste deel van de razend populaire Napolitaanse romans van Elena Ferrante. De serie is nationaal en internationaal bejubeld. De Volkskrant schreef bijvoorbeeld: ‘Zo goed kan een roman verfilmd worden.’

Elena en Lila
Het verhaal gaat over twee vriendinnen uit arbeidersgezinnen in het naoorlogse Italië, Elena Gerco en Lila Cerrulo. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken in de schoenenzaak van haar vader, maar probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wel verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

DVD nu verkrijgbaar
Als je de serie op tv hebt gemist, kun je De geniale vriendin nu kijken via lumiereseries.com of op DVD.

Wie is Elena Ferrante?
Na al die jaren is de identiteit van Elena Ferrante nog steeds niet volledig onthuld. Veel mensen beweren dat Ferrante eigenlijk een man is, namelijk: de beroemde schrijver Domenico Starnone. Ferrante gaf eerder al toestemming om de boeken te verfilmen, het was alleen nog zoeken naar de juiste kandidaat. In de regisseur Saverio Costanzo, die ook de Italiaanse roman De eenzaamheid van de priemgetallen verfilmde, was die gevonden.

LEES OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de leukste tips en laatste nieuwtjes uit Italië? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!