Terug naar overzicht

TV-tip: 2e seizoen van ‘De geniale vriendin’ nu te zien

Goed nieuws voor fans van de boeken van Elena Ferrante. Het tweede seizoen van de immens populaire serie-verfilming van De Napolitaanse romans is nu op tv te zien.

De geniale vriendin: De nieuwe achternaam is de verfilming van het tweede deel van de razend populaire Napolitaanse romans van Elena Ferrante. De serie is nationaal en internationaal bejubeld.

Het verhaal van De geniale vriendin
Het verhaal van L’amica geniale gaat over twee vriendinnen uit arbeidersgezinnen in het naoorlogse Italië, Elena Gerco en Lila Cerrulo. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken in de schoenenzaak van haar vader, maar probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wel verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, de stad Napels en een land in een tijd vol veranderingen.

Over De nieuwe achternaam
In het tweede deel van de Napolitaanse romans, De nieuwe achternaam, zien we hoe Lila en Elena volwassen worden. Lila is op haar zestiende getrouwd, maar krijgt met haar nieuwe achternaam algauw het gevoel dat ze zichzelf kwijtraakt. Haar turbulente huwelijk komt zwaar onder druk te staan. Elena voltooit als voorbeeldige leerling het gymnasium, maar door haar eenvoudige afkomst worstelt ze met haar universitaire ambities. Ze voelt zich in de wijk niet meer thuis, daarbuiten evenmin. De twee vriendinnen verliezen elkaar uit het oog, vinden elkaar terug, blijven zich aan elkaar spiegelen. Ferrante laat zien hoe Lila en Elena beiden op zoek naar een manier om hun lot in eigen hand te nemen.

Elke vrijdag
De geniale vriendin: De nieuwe achternaam is vanaf vrijdag 28 augustus wekelijks te zien om 22.10 uur op NPO2. Later dit jaar zie je de serie ook op Lumière Series en op dvd.

Bekijk het voorproefje

BEKIJK OOK: