Terug naar overzicht
hartige crêpes

Hartige crêpes op Florentijnse wijze

De zoete, Franse crêpes kennen we allemaal. Maar wist je dat de Florentijnen hun eigen recept hebben voor flinterdunne pannenkoekjes? Zij vullen ze met spinazie en ricotta en maken er zo een smakelijke, hartige variant van: crespelle alla fiorentina.

Dit recept is afkomstig uit Tuscookany. 

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 300 g spinazie
  • 300 g ricotta
  • 3 eieren
  • nootmuskaat
  • zout en peper
  • 150 g bloem
  • 750 ml melk
  • 100 g boter
  • 3 el passata di pomodoro

Preparation

  • 1Kook de spinazie. Giet de spinazie af, knijp het water eruit en snijd fijn. Leg in een kom. Meng de ricotta met 1 ei, nootmuskaat, peper en zout en voeg dit mengsel toe aan de kom.
  • 2Mix 100 g bloem, 2 eieren en zout en voeg langzaamaan 250 ml melk en 50 g gesmolten boter toe. Roer het mengsel goed door en laat het een half uur rusten. Bak 8 crêpes in de pan in een laagje boter. Vul nu de crêpes met de vulling.
  • 3Smelt 50 g boter in een steelpan. Voeg 50 g bloem toe en roer 3-4 minuten op laag vuur. Voeg 500 ml melk op kamertemperatuur toe. Blijf roeren.
  • 4Breng het geheel aan de kook en roer af en toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Blijf vanaf het moment dat de saus begint te koken stevig doorroeren, ongeveer 10 minuten. Smeer een ovenschaal in met boter, leg de crêpes erin en giet de bechamelsaus erover. Druppel de passata erover. Bak de crêpes 20 minuten in de oven.