Terug naar overzicht

IFFR presenteert marathon van ‘De geniale vriendin’ van Elena Ferrante

Het Internationaal Film Festival Rotterdam presenteert de Nederlandse première van de serie De geniale vriendin van Saverio Costanzo, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elena Ferrante.

Op donderdag 31 januari kun je alle acht afleveringen bingewatchen op het festival.

Het verhaal
Het is de verfilming van het eerste deel van de razendpopulaire Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Het verhaal gaat over twee vriendinnen uit arbeidersgezinnen in het naoorlogse Italië, Elena Gerco en Lila Cerrulo. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken in de schoenenzaak van haar vader, maar probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wel verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

Programma
Op donderdag 31 januari is de marathon te zien in het Rotterdamse film- en muziektheater LantarenVenster. 
10:00: aflevering 1-3
13:00: lunch
14:30: aflevering 4-5
16:30: drinks
16:50: aflevering 6-7
18:40: drinks
19:00: aflevering 8

Tickets voor de marathonvertoning van De geniale vriendin kosten zonder lunch €32 en met lunch €47 (wijn inbegrepen). Ondertitels zijn in het Nederlands. Meer informatie vind je op iffr.com

 

In februari op TV
Ga je niet naar het IFFR? Ook dan hebben we goed nieuws! Vanaf 8 februari is de serie wekelijks te zien om 22.55 uur op NPO2.

De boeken nog niet gelezen?

Bekijk de trailer:

 

LEES OOK:

Zelf naar Italië? Bekijk onze arrangementen in de mooiste accommodaties in Italië