Terug naar overzicht
il buco film calabrie

Film ‘Il Buco’ over ongerepte natuur in Calabrië

Er draait een bijzondere natuurfilm in de bioscoop, Il Buco. Over een expeditie naar de een na diepste grot ter wereld.

Na de grotten in Noord-Italië te hebben verkend, trekken jonge speleologen in het jaar 1961 zuidwaarts. Ze willen terrein verkennen waar nog niemand is geweest en zijn op zoek naar de diepste plek. In het Pollino-gebergte wagen ze hun kans af te dalen en ontdekken zo de afgrond van Bifurto, de op één na diepste grot ter wereld.

Reconstructie

De derde speelfilm van Michelangelo Frammartino is een reconstructie van de echte expeditie uit 1961. Alleen nu gaat er een cameraploeg mee.
In Il Buco (‘het gat’) duikt Frammartino in de zevenhonderd meter diepe grot Abisso del Bifurto in Calabrië. Hier creëert hij een docu-fictie om uiteindelijk een pure natuurfilm te maken. Hij reconstrueert de expeditie uit 1961 die deze op één na diepste grot ter wereld in kaart bracht.
Il Buco is niet alleen een historische speelfilm over speleologen,  maar ook een prachtige film over de wonderen van de natuur en de nietigheid van de mens.
il buco film

Juryprijs in Venetië

Op het Filmfestival van Venetië ging de film in première en werd deze bekroond werd met de Juryprijs vanwege de bijzondere schoonheid. De film draait vanaf donderdag 23 juni in de bioscoop.

Bekijk de trailer