Terug naar overzicht
bigoli met eend

Bigoli (dikke spaghetti) met eend

Dit Italiaanse recept is ideaal voor als je een groep vrienden of je familie te eten krijgt. Je kunt het goed voorbereiden en het is voor 12 personen. 

Bigoli is een soort dikke spaghetti. Je kunt ook een andere (dikke) spaghetti of tagliatelle nemen.

Dit recept komt uit:

LEES OOK:

Beeld: Marleen van Es

Details

  • Servings: 12

Ingredients

  • 80-100 gr bigoli (of spaghetti of tagliatelle) per persoon
  • 1 eendenborst van ongeveer 1,2 kilo (of 3 eendenborsten die op dit gewicht uitkomen, red.)
  • 1 el bloem
  • 1 flinke wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kleine ui
  • 1 blaadje laurier
  • 2 blaadjes verse salie
  • zout, peper
  • 2 mespunten kaneel
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • oude Asagio of Grana Padano

Preparation

  • 1Snij de eendenborst in twee helften. Haal de huid eraf met een scherp mes. Snij de borst in dunne reepjes en hak het vlees met een goed mes tot een grof gehakt. Doe het gehakt in een kom, schep er een lepel bloem door en zet het apart.
  • 2Bak de eendenhuid op matig vuurt uit zonder vet toe te voegen. Maak de wortel, bleekselderij en ui schoon en snij er kleine blokjes van. Fruit de groente een paar minuten zachtjes in het eendenvet, samen met laurier, salie en een snuf zout.
  • 3Doe gehakt, kaneel en peper erbij en bak nog een paar minuten tot het vlees rul is. Giet de bouillon in de pan en roer de tomatenpuree erdoor. Laat de saus een uurtje pruttelen.
  • 4Kook de pasta gaar in gezouten water, giet af en roer de ragù erdoor. Serveer in diepe borden en geef er voor de liefhebbers geraspte kaas bij.