Terug naar overzicht
Italiaanse film Fai bei sogni

Filmtip: Italiaanse film Fai Bei Sogni 29 december in de bioscoop

Vanaf 29 december draait de Italiaanse film Fai Bei Sogni in de Nederlandse filmtheaters. Een bitterzoet drama dat is gebaseerd op de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini, de adjunct-hoofdredacteur van La Stampa.

Het verhaal

Turijn, 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt ruw verstoord door de plotselinge dood van zijn moeder. ‘Een plotse hartaanval’, beweert zijn vader. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn pas ontdekte liefde voor voetbal. Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als een succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa, maar de tijd heeft niet alle wonden geheeld. Als een zeker Giovanni Athos hem een breaking story aanbiedt, wordt hij van de sportredactie gepromoveerd tot oorlogscorrespondent in Sarajevo, waar hij last krijgt van paniekaanvallen. Terug thuis ziet hij zich gedwongen om het appartement van zijn ouders te verkopen, wat pijnlijk herinneringen doet bovendrijven. Enig lichtpuntje in de misère: zijn begripvol en sympathieke dokter Elisa (de Franse actrice Bérénice Bejo), waarmee hij op onderzoek gaat naar de dood van zijn moeder.

Tweede kaartje gratis voor de Italiaanse film Fai Bei Sogni

Benieuwd naar de film? Dan hebben we goed nieuws! Wie nu kaartjes bestelt voor ons Italië-evenement Little Italy, krijgt het tweede bioscoopkaartje voor Fai Bei Sogni gratis. Na het bestellen van de tickets ontvang je via de mail een voucher die je kunt verzilveren bij (onderstaande) deelnemende bioscopen.

[su_button url=”https://desmaakvanitalie.avayo.nl/transactions/new/68209″ target=”blank” size=5 background=”#D8A252″ radius=”0″]Klik hier om je tickets voor Little Italy te bestellen[/su_button]

Deelnemende theaters en filmhuizen:

Amesfoort Film Theater De Lieve Vrouw – Amsterdam Rialto – Eye – De Balie – Den Haag FH Den Haag – Haarlem Filmschuur – HilversumFilmtheater – Nijmegen Lux – Rotterdam Lanteren Venster – Utrecht ’t Hoogt – Deventer Filmhuis De Keizer – Maastricht Lumière – ArnhemFocus Filmtheater
Bekijk hier alvast de trailer:

Italiaanse film Fai bei Sogni