Terug naar overzicht
Italiaanse films op Netflix

Deze Italiaanse films en series zijn de moeite waard op Netflix

Kerstvakantie betekent lekker samen films kijken en Netflix binge-watchen. Maar welke Italiaanse films en series staan er eigenlijk op Netflix? Wij hebben vast een selectie voor je gemaakt.

1. Suburra – serie
Thriller/drama
Het verhaal van de serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2015. In een kuststadje bij Rome is er in 2008 een geschil over landbezit. Iedereen wil profiteren van de aanleg van een haven in Ostia. Er ontstaat een dodelijk gevecht tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici en het Vaticaan.

2. Sulla mia pelle – film
Drama/biografie
Het waargebeurde verhaal achter een omstreden Italiaanse rechtszaak. Stefano Cucchi wordt gearresteerd voor een klein misdrijf en wordt tijdens zijn detentie ineens dood aangetroffen. Het gezin is in één week tijd voor altijd veranderd.

3. Viaggio Sola – film
Drama/romantiek
De Italiaanse Irene (begin 40) heeft een baan waar veel mensen van zouden dromen. Ze vliegt de hele wereld over om in luxe hotels te slapen als recensent. Naast haar baan heeft ze te maken met haar zus Silvia en haar voormalig verloofde Andrea. Misschien is romantiek de sleutel op naar weg van eenzaamheid naar geluk?

4. Benvenuto Presidente – film
Komedie
Deze film gaat over Giuseppe Garibaldi. Hij is een bescheiden maar optimistische bibliothecaris in een klein stadje in Lombardije. Hij houdt zich vooral bezig met lezen en kinderen in aanraking brengen met cultuur. Tegelijkertijd wordt er in Rome een historisch figuur, Giuseppe Garibaldi benoemd tot nieuwe (schijn)president. Zo bombarderen ze zijn huidige naamgenoot plots tot president. De optimistische bibliothecaris komt uit het niets in de harde politiek terecht.

5. My way – documentaire over Berlusconi
Documentaire
In deze documentaire vertelt de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi alles over zijn leven. Hij vertelt over de seksschandalen en de rechtszaken omtrent corruptie. Ook zijn vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin komt aan bod. Poetin speelt ook in de documentaire.

 

6. Bianca come il latte, rossa come il sangue – film
Drama/komedie
Deze film speelt zich af op een middelbare school. Leo is zestien en een angstige tiener die nergens vreugde uit put tot hij een prachtig meisje ontmoet. Maar dan is ze  plotseling niet meer op school en hoort hij van haar beste vriendin wat er met haar aan de hand is.

LEES OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!