Terug naar overzicht
Soep van geroosterde kerstomaten

Soep van geroosterde kerstomaten

Soep is voor veel mensen het ultieme comfort food. Daarom delen wij deze heerlijke Italiaanse soep van geroosterde kerstomaten. 

LEES OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Details

  • Servings: 6

Ingredients

  • 500 g kerstomaten, liefst verschillende soorten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl fijngeraspte, onbespoten citroenschil zeezoutvlokken
  • 1⁄2 el kappertjes, afgespoeld, uitgelekt en fijngesneden
  • 1 lente-uitje, in dunne ringen
  • 200 ml hete groentebouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • Platbrood bestrooid met zaden, om erbij te serveren

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor tot 230 °C. Verdeel 400 gram van de tomaten in een enkele laag over een bakplaat. Druppel er de olijfolie en balsamicoazijn over; bestrooi met citroenrasp en wat zout.
  • 2Rooster 10 minuten in de oven tot de tomaten gebarsten en zacht zijn. Draai de oven uit en laat de tomaten in de afkoelende oven verder garen. Snijd intussen voor de salsa de overgebleven tomaten fijn en meng ze met de kappertjes en lente-ui.
  • 3Haal de geroosterde tomaten van de tros en doe ze met de hete bouillon en tomatenpuree in een blender. Maal tot een gladde soep. Serveer met de salsa en het platbrood.