Terug naar overzicht

Eindelijk in de bios: de nieuwe James Bond (gefilmd in Matera)

Ruim anderhalf jaar na de eerstgeplande premièredatum is het zover: we kunnen bijna naar de bios voor de nieuwste James Bondfilm. Extra leuk: de Italiaanse stad Matera dient als een van de prachtige locaties in de film.

In 2019 was het Italiaanse stadje Matera volledig in de ban van James Bond. Toen scheurden er auto’s rond tijdens de opnames van de nieuwste film, No Time To Die.

Ook Gravina in Puglia (‘het kleine Matera’) dient als decor. In de trailer springt Daniel Craig daar van de Ponte della Madonna della Stella.
Dit dorpje is een must-see als je in de buurt bent. De imposante kathedraal aan de rand van het ravijn is een bezoek waard; bovendien wil je daar het uitzicht over de kloof zien. Bezoek ook de ondergrondse delen van Gravina, een geheime wereld vol tunnels en kelders.

25e James Bond
In de film heeft James Bond, die weer wordt gespeeld door Daniel Craig, zijn actieve dienst verlaten. Wanneer zijn oude vriend en CIA-agent Felix Leiter hem nodig heeft, komt hij opnieuw in actie. De 25e James Bond-film draait vanaf 30 september 2021 in de bioscoop.

Over Matera
De bijzondere plaats in de Italiaanse regio Basilicata was in 2019 culturele hoofdstad van Europa. Matera is gebouwd tegen een steile helling boven een kloof die gevormd is door de Bassento-rivier. In de stad vind je eeuwenoude sassi (grotwoningen). Al in de achtste eeuw diende deze grotten als schuilplaats voor gevluchte kloosterlingen.

Daniel Craig
Op deze foto zie je acteurs Daniel Craig, Léa Seydoux en regisseur Cary Joji Fukunaga met op de achtergrond Matera als prachtig decor.

 

 

 
 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

Repost from @007 official account: “Daniel Craig, Léa Seydoux and director Cary Joji Fukunaga arrive in Matera, Italy to continue filming #NoTimeToDie #Bond25” #JamesBond #matera #007 #MostramiMatera

Een bericht gedeeld door Igers Matera (@igersmatera) op

Beeld: Facebook James Bond