Terug naar overzicht
De Smaak van Italie

Vier het 20-jarig jubileum van De Smaak van Italië met ons mee!

Hoewel 20 als getal mooi rond is, valt het net tussen de officiële jubilea in, het is koper noch zilver. En toch grijpen we de gelegenheid aan om het te vieren. Iedere mijlpaal is wat ons betreft een moment om uit te pakken en daar hoort uiteraard een nieuwe editie bij én wat extra’s. Zoals een gratis minireceptenboekje met de meest geraadpleegde recepten van onze site, een mooi wijnaanbod en een aantrekkelijke aanbieding om abonnee te worden van De Smaak.

Aanbieding 1: gratis receptenboekje
Deze recepten komen uit onderstaande mooie kookboeken. Smaakt het naar meer? Bestel dan hier je favoriete boek. Maak eenvoudig je keuze door op het desbetreffende cover te klikken en je hebt hem binnen enkele dagen in huis. Veel kookplezier!

Aanbieding 2: korting op een SMEG mini waterkoker
Daarnaast vieren we ons jubileum met een mooie abonnee-aanbieding in combinatie met een SMEG waterkoker in maar liefst zeven retro kleuren. Ook leuk als je De Smaak al thuis ontvangt bent want abonnees krijgen extra korting! Ga hier naar de aanbieding >

Aanbieding 3: feestelijke wijnaanbieding
Tot slot hebben we nog een feestelijke wijnaanbieding. Speciaal voor het 20-jarig jubileum van De Smaak van Italië selecteerde onze wijnschrijver Esmee Langereis haar favoriete Italiaanse wijnen van Colaris. We bieden twee mooie wijnpakketten aan voor een heel aantrekkelijke prijs. Je betaald geen verzendkosten en voor alle wijnen geldt een 100% smaakgarantie. Voldoet een wijn niet aan de verwachtingen dan betekent dat eenvoudig: ‘niet goed, geld terug’. Haal het pakket nu in huis. Salute! Ga hier naar de aanbieding >

Bestel hier je favoriete kookboek

Profiteer van onze jubileumaanbiedingen

Vier het 20-jarig jubileum van De Smaak van Italië met ons mee met deze mooie aanbiedingen.

De nieuwe editie + gratis receptenboekje

pre order
Nu € 7,95

4 edities + gratis receptenboekje

aanbieding Smaak 2
4 nummers voor slechts € 20

6 edities + SMEG waterkoker

smeg waterkoker
6x Smaak + SMEG waterkoker €99 (ipv €177)

Heerlijk jubileumwijnpakket voor lezers van de Smaak van Italië

aanbieding wit
aanbied rood

Wijnpakket De Smaak van Italië Vini bianchi

Ca’Rugate San Michele Soave Classico DOC 2022
Er is heel veel soave op de markt, maar niet zo veel goeie soave. Ik selecteerde een zachte maar levendige en verfijnde ‘soave classico’ uit het oorspronkelijke gebied waar de wijn-soort beroemd mee is geworden. Biologisch bovendien, van Ca’Rugate, een topdomein in Veneto. Uitmuntend bij pasta vongole en andere delicate schelp- en schaaldieren.

Tenuta Cocci Grifoni Colle VecchioOffida Pecorino DOCG 2020
Speciaal voor de liefhebbers van mineraliteit koos ik deze pecorino. En voor alle andere wijnliefhebbers ook, want dit is echt een heel bijzonder glas. Goud van kleur, met volwassen aroma’s van citrus en zomerkruiden als salie en munt. In de mond ultrasappig. Heeft baat bij een beetje lucht, dus wals ‘m goed en drink dan bij goud gebakken vlees, vis of groenten.

Mesa Giunco Vermentino di Sardegna DOC 2021
Prachtige wijn van een prachtig eiland, Sardinië. De om-standigheden zijn daar niet alleen voor toeristen ideaal, ook druiven voelen zich er in hun nopjes. Vermentino is de belang-rijkste witte druif van het eiland, waarmee verschillende stijlen gemaakt worden. Die van Giunco is er een met body en ener-gie. Vol, rijk en bloemig, met appel, citrus en tropisch fruit. Maar wat ‘m speciaal zo mooi maakt: die bijna ziltige frisheid. Echt heerlijk, zeker bij een gebakken of gefrituurd visje.

Wijnpakket De Smaak van Italië Vini rossi

Aglianico Campania IGT Terredora di Paolo 2019 Gemaakt van de lokale lastpak aglianico, ook wel de nebbiolo van het zuiden genoemd, omdat ‘ie laat rijpt en alleen met goede begeleiding uitgroeit tot de beste versie van zichzelf. Maar dan heb je ook wat: structuur! Zuren! En een aroma-gamma van kersen tot cacao. Kan bij alles met een beetje bite; een kruidige worst of gerijpte kaas is ideaal.

Fratelli Revello Barbera d’Alba DOC 2021
Van mijn favoriete broers uit Piemonte, waar ik in 2010 zelf de barolo ben gaan halen op het domein. Tip: zorg in Italië altijd dat je de coördinaten van het wijnhuis in je GPS- systeem hebt staan, want de adressen zijn soms onmogelijk te vinden. Barbera zit tussen dolcetto en nebbiolo in, en deze schoonheid is soepel, fris en fruitig. Drink ‘m bij gerechten met paddenstoelen of spaghetti al ragù.

Casa di Terra Moreccio Bolgheri DOC 2020
Een soort Super Tuscan, maar dan met meer elegantie; de blend die Casa di Terra voor de Moreccio heeft geselecteerd bestaat uit cabernet sauvignon, merlot en syrah en is krach-tig en complex. Je proeft zwoel, zwart fruit met superpower, maar door een elegantere inzet van vatrijping behoudt de wijn zijn klassieke karakter. Geweldig glas bij rib-eye of een sappige hamburger.

Zo bestel je deze heerlijke wijnen

Update juni 2023: deze wijnen zijn nu niet leverbaar maar vanaf september weer te bestellen.

Ga naar colaris.nl/smaak of scan de QR code

QR code Colaris