In deze editie reizen we langs de mooiste plekken van de Laars, van noord tot het diepe zuiden. In Siena genieten we van middeleeuwse charme, in Palermo bekijken we de veelzijdige stad door de ogen van een local en in Rome bezoeken we de chique wijk, Prati. In Venetië tonen we je het beste van de stad in 48 uur, we tippen je de onontdekte stranden van Puglia en de rustige rivieren van de Veneto. Kortom: deze editie staat weer helemaal vol met de allerbeste tips!
In het zuiden van Puglia springt er een stad bovenuit qua schoonheid. In Lecce spat de zon van de barokke gevels en de smaak van je bord. Denk: knapperige puccia’s, handgemaakte orecchiette en zoete gebakjes. Wij nemen je mee naar de allerlekkerste adressen waar de lokale, pure keuken haar volle charme toont.
Aan de westkust van Sicilië ligt de havenstad Trapani en hoewel het eiland zelf al barst van de schoonheid, raden we je toch aan om hier op de boot te stappen. Binnen een halfuur ben je namelijk op de Egadische eilanden en dát is pas een paradijs. Op deze idyllische eilandengroep kom je helemaal tot rust. Reis ons na langs de beste adressen.
Unieke plekken met uitzicht op het Gardameer
Het allermooiste van een vakantie aan het geliefde Gardameer? De natuur, weidsheid én het uitzicht. Om dat geen moment uit het oog te verliezen, verzamelden we de plekken waar je het meer op z’n best ervaart. Van hoge bergtoppen tot stille baaitjes en alles daartussenin.
Van steengroeves in Carrara tot stille baaien aan de kust: wie Toscane echt wil leren kennen, slaat de hoofdwegen over en zoekt het onverwachte. In deze gids nemen we je mee naar wijnmakers in oude theatergebouwen, wildwaterpoelen tussen vulkanisch gesteente en dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. Je leest waar je de beste rauwmelkse kazen proeft, welke pelgrimsroute je kunt wandelen zonder massa’s en waar de zon het mooist ondergaat achter de cipressen. Toscane zoals je het kent, maar dan net anders.
Vakantiekoken 2.0 van de markt tot aan tafel
Ze groeide op in Washington D.C., leerde koken in Toscane en bleef plakken in Florence. Inmiddels is Karly Siciliano een gevestigde naam in de Florentijnse foodscene: ze werkte in bekende keukens als Buca dell’Orafo en Cibrèo, en kookt nu als privéchef voor wie geluk heeft haar te boeken. Maar deze zomer ging ze op pad voor De Smaak van Italië, om te laten zien hoe je ook op je vakantieadres lokaal én lekker kunt koken.